“Оксамит” сердечно вітає відому українську дизайнерку Оксану Полонець з Днем народження!

polonec  “Оксамит” сердечно вітає відому українську дизайнерку Оксану Полонець з Днем народження!

Бог подарував Вам, шановна пані Оксано, при народженні талант, наділив великою працелюбною вдачею, батьки навчили поваги та любові до людей, до рідної землі.  Ми не раз переконувалися у тому, як Ваш талант  людини-митця, дизайнера, керівника додавав наснаги всім, хто працює поруч, хто просто знайомий із Вами. У цю чудову травневу днину усім миром вшановуємо Вас, шановна пані Оксано!   Нехай здійснюється усе те, про що колись  мріялося і мріється тепер! Хай множаться успіхи, хай множиться подвижницька праця для народу, хай зігріває ясний світ і славить рідну землю Ваша творча праця, людяність, душевне тепло, щире серце!

Пропонуємо нашим читачам пригадати інтерв’ю з пані Оксаною, надрукованому у вересневому числі “Оксамиту”   2013 року.

       Творчі люди завжди трішки відрізняються від загальної маси. Вони набагато тонкіше та глибше відчувають світ, їх емоції мають яскравіший прояв, творіння дивують новизною у давно відомих речах.

Український дизайнер Оксана Полонець – тому найкраще підтвердження. Жінка неймовірної енергетики, шарму, скромності та справжнього таланту! Сукні її бренду назавжди врізаються в пам’ять того, хто їх бачив, адже в них переплітаються колорит самобутніх мотивів української культури, сучасні світові модні тенденції, витончена виразність та ніжна душа українського народу.
О.: – Оксано, бренд «Оксана Полонець» відомий далеко за межами України. Сукні та аксесуари Вашого дизайну – впізнаванні та популярні, але, не дивлячись на це, Ви сама – людина достатньо не публічна. Ви – одна із тих небагатьох українських дизайнерів, які відомі саме завдяки своєму таланту, а не скандалам навколо власного імені. Скажіть, життя поза українським шоу-бізнесовим гламуром – це принциповий момент для Вас?
О.П.: – Так. я не вважаю себе публічною людиною, але не можу сказати, що життя поза гламуром – це мій принциповий вибір, це, швидше, прояв характеру. Не дивлячись на моє оточення, абсолютно не прагну зануритися у тенета українського шоу-бізу.
Наразі розставляю пріоритети таким чином, що основну частину часу присвячую творчості, створенню нових колекцій, відкриттю нових горизонтів. Тому на сьогодні найважливішим для мене е прагнення задовольнити побажання клієнтів та втілити в життя власні ідеї, а не відвідати ті чи інші заходи задля створення певного піару навколо моєї персони.
О.: -Що Вас надихає на створення колекцій?
О.П.: – Перш за все намагаюсь відтворити те, що є в моїй душі.
Звичайно, беру певні ідеї із самобутньої національної культурної спадщини, народних костюмів та вишиванок і намагаюсь поєднати зa своїм власним баченням кінцевого результату. Ще надихає образ жінки-українки: справді неповторний, вражаючий, захоплюючий. Він привертав увагу до України, нашого національного багатства, традицій, звичаїв. Вітчизняні дизайнери зробили багато для того, аби популяризувати національний костюм. Сукні в етностилі стали особливо модними сьогодні.
Над втіленням моїх творчих задумів працює чудовий колектив талановитих майстринь: вишивальниць, художниць, швачок. Тому радію, що вбрання, яке створюю, з кожним роком має все більше поціновувачів та величезний попит серед клієнтів не тільки в Україні, але й за кордоном.
Приємно, що я також деякою мірою можу долучитися до створення позитивного іміджу України у світі. Вбрання, виготовлене в студії Оксани Полонець, ви побачите на модних показах, виставках, фестивалях, різних святкових заходах. Адже воно виконує не тільки естетичну місію, але й соціальну.
О.: – Ваш основний клієнт – це українська жінка. Інколи примхлива, інколи вередлива. Які особливості роботи саме з нашими українськими жінками? Що, на Вашу думку, їх відрізняє від, скажімо, європейок? Чим нам варто пишатися в умінні одягатися, а яких моментів Ви б радили позбутися?
О.П.: – Я обожнюю працювати саме з українськими жінками, оскільки вони особливо тонко відчувають душу українського народу, її цілісність тa самобутність. Кожна з моїх клієнток – чи то проста дівчина, чи зіркова особа з власними уявленнями, щодо краси та смаку, замовляючи вбрання, хоче підкреслити свою індивідуальність, національний колорит. Погоджуючись із тезою, що українські мотиви в одязі – це сучасно, модно, актуально, основними, на мою думку, все таки є почуття любові до рідної землі. Бо навіть у такі важливі моменти життя, як весілля, випускний бал чи конкурс краси мої клієнтки хочуть мати вбання саме в національному стилі.
Чесно кажучи, навіть сама не очікувала такої шаленої популярності суконь у народному стилі. Спочатку дивувалася, коли люди приїздили за тисячі кілометрів тільки для того, щоб замовити сукню, і неодноразово задавалася питанням чи могла б я заради вбрання, нехай особливого, ось так зібратися і поїхати в іншу країну чи навіть полетіти на інший континент? Але такі вчинки ще раз доводять, що, незважаючи на внутрішні та зовнішні фактори, українці бережуть свою ідентичність.
А з приводу стилю наших жінок у повсякденному житті хотіла б побажати не наслідувати сліпо і не копіювати все, що вони бачать на екранах телевізорів чи на сторінках модних журналів. Потрібно насамперед розуміти, ким вони є, розрізняти плюси та мінуси фігури та й взагалі особливості світосприйняття і, виходячи з цього, створювати свій власний неповторний стиль та образ, частіше звертатися до найдорожчих скарбів, залишених нам у спадок, – національної культури.
О.: – Оксано, мати весільну сукню Вашого дизайну – мрія практично кожної нареченої, хто бодай раз бачив Ваші колекції. А яким було Ваше весілля?
О.П.: – На жаль, коли я виходила заміж, то в мене ще не було такої ідеї, як весілля в національному стилі. Але, не зважаючи на це, весільна сукня була теж досить оригінальною. Саме на ній вперше використала художній ручний розпис квітами ніжних відтінків на тканині не традиційного білого кольору, а теплого кольору слонової кістки. Приємно, що ще й досі моє весільне вбрання отримує компліменти та захоплені погляди від тих, хто мав змогу його хоча б раз побачити.
О.: — А яка Оксана Полонень вдома? Чим Ви захоплюєтесь, як любите відпочивати?
О.П.: – Звичайна! (сміється). Як і всі жінки – обожнюю квіти. Вдома та на роботі моє око милує незчисленна кількість вазонів та горщиків із квітами.
А що стосується відпочинку, то кращий спосіб для мене втекти від буденності – це, звичайно, подорожі! Відчуваючи енергію світу, наповнену сяйвом кольорів, відтінків, блиску, наповнюєшся новими ідеями, бажанням жити і творити. Поїздки – це дива, враження, злет! Багато де вже вдалося побувати, багато ще країн – у планах. Тільки після того, як побачиш казкові куточки рідної України, безмежну кількість красивих місць на нашій землі, розумієш, що найкращий дизайнер у світі – це Бог!
О.: – Які клієнтки чи сукні є знаковими для Вас? Якими роботами Ви пишаєтесь найбільше?
О.П.: – Знаковою сукнею в моїй творчості стала сукня для Міжнародного конкурсу краси, під час якого представниця України Марія Черкунова отримала титул “Першої віце-королеви світу – 2007”. Після цього конкурсу було багато дзвінків, замовлень, а також подяк за естетичне задоволення, яке подарувало глядачам створене мною вбрання для концертних виступів зірок української естради та їх участі у фотосесіях
Пишаюся усіма своїми роботами, адже вони приносять неабиякі емоції та насолоду своїм власницям і надовго посідають почесне місце в їх гардеробах.
О.: – І на завершення, щоб Ви хотіли побажати нашим читачам?
О.П.: – Інтелектуальній, мислячій аудиторії, яка є читачами Вашого журналу, хочу побажати пишатися тим, що воли є представниками українського народу з багатою віковою історією та багатогранною культурою. Кажучи словами Т.Г. Шевченка. – «…і чужому навчатись, і свого не цуратись». Розуміти, як багато потенціалу приховано в наших витоках, і вміти проявити та розвинути всі можливості цього потенціалу в сьогоденні. Любіть та поважайте себе і країну, в якій живете!

Розмову вела
Надія Манзюк

publication-54 publication-55

publication-56 publication-57

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code