Зіткнення з Туреччиною в Нагірному Карабасі може стати катастрофою для РФ – експерт

Збройні сили Росії і Збройні сили Туреччини, в разі їх появи в Нагірному Карабасі, можуть стати сторонами військового протистояння в результаті непорозуміння або провокації. Такі зіткнення між Росією і Туреччиною вже відбувалися під час бойових дій в Сирії та в Лівії. Якщо аналогічні процеси відбудуться в Нагірному Карабасі це похитне позиції Росії не тільки на Кавказі, але також в Сирії та Лівії.

Про це в коментарі Guildhall заявив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

«Питання з присутністю турецьких миротворців, появі яких РФ всіляко перешкоджає, особливо болюче для Кремля, це дуже небажано для Росії. Проте до цього все йде і не виключено, що ми зможемо спостерігати аналогічну ситуацію з тією, яку ми бачили в Сирії в районі Ідліба або ж ту, яку ми бачили в Лівії в районі Тріполі – коли відбувається безпосереднє зіткнення турецьких сил з представниками російської сторони. У Сирії це були безпосередньо російські військові, в Лівії це були бойовики так званої «ПВК «Вагнера», а в Нагірному Карабасі це може бути зіткнення вже між миротворчими силами. Причини можуть бути різні. Непорозуміння, якісь провокації і так далі. Це може статися не так швидко, як очікується, це не швидкоплинний процес», – зазначає аналітик.

«Росія перекидає в Нагірний Карабах ті види озброєнь, які ніяк не співвідносяться з миротворчою операцією. Уже з’явилися артилерійські комплекси БМ-21 «Град», засоби радіоелектронної боротьби, які в першу чергу призначені для боротьби з безпілотними літальними апаратами, і так далі. Найімовірніше, що в подальшій перспективі Росія не виключає виведення конфлікту в досить активну фазу», – заявив Олександр Коваленко.

«Пряме і неприкрите зіткнення з турецькими миротворцями може завершитися для Росії катастрофою. Причому це позначиться не тільки на її позиціях в Нагірному Карабасі, але і в Сирії, а також в Лівії, де процвітає турецька військова компонента. У свою чергу Росія ніколи відкрито не атакувала своїх супротивників. А тому, якщо певні провокації і зіткнення матимуть місце, то носити вони будуть завуальований характер, наприклад як в сирійському Ідлібі», – підсумував Олександр Коваленко.

Читайте також: Туреччина має намір витіснити Росію як головного гравця на Південному Кавказі – політолог

Джерело: https://ghall.com.ua/2020/11/20/stolknovenie-s-turtsiej-v-nagornom-karabahe-mozhet-stat-katastrofoj-dlya-rf-ekspert/

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code