Азербайджан повідомив про проведення антитерористичної операції в Карабасі

Фото міноборони Азербайджану

В околицях населеного пункту Гадрут в Нагірному Карабасі проведена антитерористична операція. Про це повідомляє Міністерство оборони Азербайджану в своєму Telegram-каналі.

У відомстві зазначили, що вірменські солдати не покинули територію Карабаху в районі Гадрут і зробили кілька диверсій. «В результаті загинули чотири і були поранені двоє військовослужбовців, а також поранений один цивільний. Служба державної безпеки Азербайджану була змушена провести антитерористичну операцію », – йдеться в повідомленні.

У військовому відомстві також зажадали від вірменської сторони виконання положень тристоронньої заяви лідерів Росії, Азербайджану і Вірменії, а також припинення провокацій в Карабасі.

Раніше стало відомо про перестрілку, що сталася на Гадрутском напрямку між військовослужбовцями НКР і Азербайджану. Сторони звинуватили один одного в провокаціях.

27 вересня 2020 року на лінії розмежування в Карабасі почалися масштабні сутички. Азербайджанська армія взяла під контроль ряд територій. 9 листопада лідери Росії, Вірменії та Азербайджану підписали заяву про припинення вогню. Сторони залишилися на зайнятих ними позиціях. Потім під контроль Баку перейшли ще три райони. У регіон на п’ять років увійшли російські миротворці.

В Азербайджані розцінили підсумки війни як перемогу. У Вірменії почалися масові заворушення з вимогою відставки уряду.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code