Кулеба їде в Молдову для перезавантаження відносин

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснить візит у Молдову, щоб підтвердити «готовність до перезавантаження відносин».

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на пресслужбу МЗС.

Візит відбудеться 9-10 грудня.

«Візит підтвердить готовність України і Молдови до перезавантаження двосторонніх відносин за підсумками нещодавніх президентських виборів у Молдові», – йдеться в повідомленні МЗС України.

Під час візиту Кулеба зустрінеться з обраною президенткою Маєю Санду і міністром закордонних справ та європейської інтеграції Ауреліу Чокоєм.

Вони обговорять взаємну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та Молдови, розвиток двостороннього економічного співробітництва, зміцнення регіональної безпеки, посилення взаємодії в рамках міжнародних організацій.

Нагадаємо, Володимир Зеленський запросив обрану президентку Молдови до Києва у першій телефонній розмові, наступного дня після виборів.

Санду здійснить перші свої закордонні візити до Києва та Бухареста.

Володимир Зеленський та експрезидент України Петро Порошенко відмовлялися зустрічатися з чинним президентом Молдови Ігорем Додоном через його висловлювання про те, що Крим належить РФ.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code