Молдову готують до аншлюсу за сценарієм випробуваного ГУ ГШ ЗС РФ в Білорусі

Молдову готують до аншлюсу за сценарієм випробуваного ГУ ГШ ЗС РФ в Білорусі. Олександр Коваленко, військово-політичний оглядач.  Джерело: https://uc.od.ua/    

Як відомо, 1 листопада в Молдові пройдуть президентські вибори і, не дивлячись на те, що у чинного президента республіки Ігоря Додона перевага в електоральній підтримці, другого туру явно не уникнути. Хоча і сам другий тур навряд чи зможе кардинально змінити ситуацію в країні.

Однак, не дивлячись на, здавалося б, явна перевага Ігоря Додона, ряд російських журналістів і політологів уже віщують Молдові чергову “кольорову революцію”, пророкуючи якесь західне втручання. Причому, ці самі журналісти та експерти є ретрансляторами наративів в першу чергу певної силової структури, а так само знаходяться під заступництвом МО РФ. Наприклад, такий ресурс як “Комсомольская правда” та так званий військовий кореспондент грушн розливу Дмитро Стешин, журиться зараз про загрозу “кольорової революції” в Молдові.

Але, насправді таке занепокоєння про те, що Молдова може піти в західному напрямку, обумовлене аж ніяк не реальною загрозою зміни політичного курсу, а дещо іншим фактором.

Так, Служба зовнішньої розвідки РФ, 20 жовтня, вустами глави СЗР Сергія Наришкіна, абсолютно несподівано звинуватила США в підготовці революційного сценарію в Молдові, що співзвучно з нинішніми стогонами російських пропагандистів. В принципі, нічого незвичайного, з урахуванням того, що СЗР РФ регулярно звинувачує Захід в “кольорових революціях”, наприклад як у вересні в білоруських протестах.

Дилема ж полягає в тому, що білоруська опозиція і протестні явища куруються і координуються спецслужбами РФ. У свою чергу 19 жовтня, журналісти-розслідувачі з RISE Moldova і Досьє опублікували матеріал про те, що кар’єрний ріст президента Молдови Ігоря Додона проходив під акомпанемент співпраці з колишніми і діючими співробітниками російської розвідки (СЗР) і в даний час він знаходиться під невпинним кураторством Москви .

Наприклад, було озвучено, що Молдавським відділом в управлінні Володимира Чернова керує ветеран російської розвідки Ігор Маслов. Саме Маслов і є куратором Додона, а через апарат Чернова шлються документи в штаб-квартиру СЗР і заступник голови адміністрації президента РФ Дмитру Козаку, що відповідає зараз за взаємини з країнами СНД і Євразійського економічного союзу.

Тобто, фактично, RISE Moldova і Досьє своїм матеріалом розкрили всю ієрархію підпорядкування Ігоря Додона СЗР, або читай – умовноЛуб’янці. Але  раніше, 2 вересня, група Досьє опублікувала великий матеріал про те, як Володимир Чернов курирує прихід до влади в Грузії проросійської “опозиції”.

Фактично, в найкоротші терміни Досьє розкрило практично всі проекти СЗР на пострадянському просторі, які мають на сьогоднішній день гостру актуальність.

У свою чергу, варто відзначити, що проект Досьє курирує Михайло Ходорковський, який, м’яко кажучи, афілійований з ГУ ГШ ЗС РФ, або як повелося традиційно – ГРУ. Саме Досьє проводило наймасштабніші розслідування за операціями ФСБ і зокрема ПВК “Вагнер” Євгенія Пригожина, які як кістка в горлі стояли і стоять у Шойгу.

І ось, після того, як підконтрольні МО РФ ресурси зливають інформацію про тотальний контроль над Ігорем Додоном СВР-ФСБ, контрольовані МО РФ інформаційні майданчики і експерти починають лякати своїх читачів “кольоровою революцією” в Молдові. Але виникає питання, кольоровою революцією кого проти кого, з урахуванням того, що на молдавському плацдармі 1 листопада зійдуться СВР-ФСБ і ГУ ГШ ЗС РФ (ГРУ).

Адже якщо після успішного занурення в стан контрольованого протесту Хабаровського краю, ізоляції та аншлюсу Білорусі за допомогою маріонеткової опозиції, блоку Сергія Шойгу, який протягом останніх років втрачав позиції під натиском кланів ФСБ при уряді, вдасться здійснити захоплення Молдови по Білоруським сценарієм, то це буде дуже серйозний, хворобливий і нокаутуючий удар не тільки по Наришкіну, але і його покровителях з апарату Дмитра Козака.

І важливо розуміти, що силовий блок Шойгу реалізує зараз всі ці проекти під барабанний дріб повернення у велику гру сірого кардинала ГРУ – Владислава Суркова. До речі, буквально завтра Владислав Сурков відзначиться участю у з’їзді “Союзу добровольців Донбасу”, який висловив рішучу підтримку так званої НКР в боротьбі проти Азербайджану, а так само має намір створити політичний блок з партією “Батьківщина”.

До речі, не можу не згадувати і того, що саме зараз в православному середовищі Росії, однією з найскандальніших тем став демарш бунтівного схиігумена Сергія, який дуже різко критикує главу РПЦ і президента Росії Володимира Путіна. При цьому, незважаючи на те, в якій формі і наскільки сміливо одіозний схиігумен висловлюється на адресу перших осіб держави, він залишається недоторканим, оскільки йому протегує особисто Владислав Сурков.

До слова сказати, схиігумен Сергій не так давно благословив відсидівшого за спробу держперевороту екс-полковника ГРУ Володимира Квачкова, який 4 листопада збирає свій Русский марш і якого зараз дуже активно цитує релігійно-пропагандистський ресурс “Царгород”, що знаходиться у володінні православного олігарха Костянтина Малофєєва.

Саме “православний олігарх” Костянтин Малофєєв, який є одним із головних ідеологів окупації Криму та архітекторів російської весни в 2014 році, а також учасником багатьох авантюр ГРУ в тій же Європі, називався основним претендентом на партійний союз з якоюсь політичною силою Владислава Суркова.

Фактично, ми можемо з вами бачити дуже захоплюючу гру від МО РФ і ГУ ГШ ЗС РФ, яка повинна стати не тільки акомпанементом повернення Владислава Суркова в велику гру, відразу за трьома напрямками, а й чергове перегравання силового блоку Шойгу своїх конкурентів з Луб’янки.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code