Лукашенко пообіцяв навести порядок у Мінську 25 жовтня

Олександр Лукашенко

Президент Білорусії Олександр Лукашенко відповів опозиції і пообіцяв навести порядок у Мінську 25 жовтня, коли в столиці очікуються чергові акції протесту. Про це повідомляють білоруські медіа.
«У неділю в Мінську буде наведено порядок. Тому що вони в неділю в основному ходять. Ну показали, чого вони варті. Ви теж побачили, добре, а тепер потрібно пояснити всім один раз, попередити, а потім не треба заколисувати », – заявив він.

Раніше колишня кандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська пред’явила Лукашенко ультиматум. Вона зажадала, щоб до 25 жовтня президент пішов у відставку, на вулицях припинилося насильство і все політв’язні були звільнені. Тихановська пригрозила, що в іншому випадку люди мирно вийдуть на вулиці, заблокують дороги, почнуть страйк на всіх підприємствах і припинять покупки в державних магазинах. Тихановська закликала білоруських силовиків до 25 жовтня «перейти на бік народу».
Вибори президента Білорусі відбулися 9 серпня. За офіційними даними, Олександр Лукашенко набрав 80 відсотків голосів при 10 відсотках у Світлани Тихановської. Ці результати стали причиною масових протестів, які не припиняються досі.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code