Олександр Лукашенко розкритикував неіснуючу «програму опозиції»

Олександр Лукашенко сьогодні на нараді Ради безпеки озвучив якусь «програму опозиції» і розкритикував її, зажадавши від чиновників підготувати по кожному пункту прогноз «наслідків для країни», повідомляє . Ось тільки такої програми ніколи не існувало, і ніякі опозиційні організації, політики або штаби її  не висували.

Як пише БелТА, в програмі, яку озвучив Лукашенко, перераховані заходи до 2021 року і довгострокові до 2030 року.

Так, там нібито пропонується вийти з Союзної держави, Євразійського союзу та інших інтеграційних союзів з Росією, ввести прикордонний і митний контроль на кордоні з РФ, заборонити продавати російським компаніям об’єкти білоруської інфраструктури. Як зачитав Лукашенко, в програмі пропонується вийти з ОДКБ, вивести російські бази з РБ. Лукашенко заявив, що тоді доведеться знищити всю радянську і російську зброю і витратити величезні гроші на переозброєння за стандартами НАТО.

У програмі також нібито є пункти про звільнення ЗМІ з під контролю з боку держави і передачу під контроль Координаційної ради, заборону трансляції в Білорусі російських телеканалів та дозволити мовлення каналів Литви, Латвії, Польщі, України.

Більш того – як стверджує Лукашенко, в програмі передбачена «повзуча заборона» російської мови в Білорусі, перехід на білоруську мову армії, а до 2030 року – усієї освіти від дитсадків до вузів.

«Ми домовилися, що не будемо педалювати цю тему. Розмовляйте на будь-якій мові. У нас і англійська не заборонена, ніяка. Іди китайську, англійську вивчай. Ні, треба підняти цю проблему мовну! » – заявив Лукашенко.

Також в програмі нібито пропонується відновити білоруську автокефальну православну церкву – окрему від Московського патріархату. На думку Лукашенка, це призведе до міжконфесійної війни.

Зрештою, «вершиною» програми, озвученої Лукашенко, є подача Білоруссю заяв на вступ до ЄС і НАТО. Він заявив, що білорусів там ніхто не чекає. «Ми просто цим самим знищимо свою країну», – сказав Лукашенко.

Він зажадав від уряду і своєї адміністрації проаналізувати всі ці пропозиції і підготувати відповіді, «доповісти народу», які наслідки чекають країну в разі реалізації цих кроків.

«Але ви сьогодні бачите, наскільки скоординовано те, що вони намагаються нам підкинути всередині країни. Перевибори, хаос і так далі, страйки на підприємствах. Почали душити сім’ї держслужбовців, військових, міліції, ЗМІ. Ми все це бачимо, ми не заспокоюємося », – сказав на завершення свого виступу Лукашенко.

Відзначимо, хоча Лукашенко почав свою промову зі слів «Вони опублікували програму», насправді ніяка «опозиція» таку програму не публікувала.

Її не публікувала Координаційна рада, яку Лукашенко сьогодні звинуватив у захопленні влади: ця рада тільки-тільки створена, її склад ще повністю не сформований, і ніяких програмних заяв ні рада, ні її члени не робили.

Такої програми не було ні у одного з впливових політиків в Білорусі і в жодного з основних кандидатів і претендентів на президентських виборах: Світлани Тихановської, Віктора Бабарики, Валерія Цепкало, Андрія Дмитрієва. Всі кандидати – навіть ті, хто хотів перегляду договору про Союзну державу, – виступали, навпаки, з дружніх Росії позицій за рівноправні партнерські, добросусідські відносини. Ніхто з них не пропонував вступу в НАТО або обмеження російської мови.

Текст, схожий на той, що сьогодні зачитував Лукашенко, був опублікований днями лише в декількох анонімних телеграм-каналах, які не мають ніякого відношення ні до Координаційної ради, ні до Світлани Тихановської або інших білоруських політиків і партій. Таким чином, Лукашенко озвучив на Радбезі і зажадав від уряду проаналізувати фейк.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code