«Серце Миру» для сімей загиблих воїнів

картины Дарьи Марченко и посол Грузии Михеил Уклеба новый размерУ Києві в Українському домі триває благодійна виставка «Сердце Миру», мета якої допомогти сім’ям загиблих на Донбасі воїнів. У виставці представлено роботи відомих художників із різних країн світу…

     Выставка фонда Сердце Мира новый размерУ Києві в Українському домі триває благодійна виставка «Сердце Миру», мета якої допомогти сім’ям загиблих на Донбасі воїнів. У виставці представлено роботи відомих художників із різних країн світу.

     На відкриття заходу завітало багато відомих та публічних особистостей, які відреагували на заклик допомогти сім’ям загиблих на Сході солдатів. Серед них – міністр культури України Євгеній Нищук, також Посол Молдови Іона Стевіле, Посол Грузії Міхеїл Уклеба, Посол Білорусі Валентин Величко, віце-президент міжнародної дипломатичної місії Момінул Хокіе та інші. Авторські картини представили такі художники, як Микола Зноба (скульптура), Юрій Вакуленко, Дар’я Марченко, Джамаль Бодван, Анастасія Крайнєва, Олексій Іванюк, Наталя Корф, Валерія Тарасенко, іконописець Наталя Насибуліна, Наталя Богачкова (кераміка), Уляна Балан. Всі вони готові віддати на потреби постраждалих родин від 30 до 70 відсотків від суми отриманих коштів.
– Річ у тім, що всі люди, які не залишилися байдужими до наслідків майданівської м’ясорубки і якимсь чином захотіли допомогти в нинішній моторошній ситуації, перезнайомилися, – розповідає директор арт-центру Якова Гретера та галереї «Мануфактура» Леонора ЯНКО. – Це наша спільна справа. І завдання культури, як на мене, полягає у висвітленні реальності. Нехай моторошної, але реальності. Даніель Грін, голова департаменту міжнародних відносин Дипломатичного Клубу в Україні, свого часу був сотником на передовій барикаді на Інститутській. Мені здається, він більше за всіх знав тодішню реальність. Ця людина працювала в центрі матері Терези на Шрі Ланці, також створила проект з порятунку голодуючих під час засухи в Кенії, потім був Віфлеєм, потім Майдан, місія у Слов’янську…
    Картина Сердце Мира новый размерІнша учасниця проекту художниця Дар’я Марченко зацікавила мене своїми роботами із серії «Народження світу» на військову тематику, сповненими смислових ребусів. Крім цього, вона організовувала виставки, які об’єднували багатьох художників Майдану. Потім одну з її робіт в рамках нашого проекту «Альтернатива» було надіслано в Берлінський музей. Саме наш проект «Альтернатива» багато чого змінив у головах культурної європейської громадськості. Ви ж пам’ятаєте час, коли дуже важливо було пояснювати в інших країнах, що в нас тут відбувається насправді… Зараз Даша очолює департамент культури в Міжнародному Дипломатичному Клубі і ми раді, що в нас є провідник, який пов’язує нашу реальність з реальністю інших країн, що маємо можливість показувати справжні цілі і культурний рівень України на міжнародній арені.
     Леонора Янко Янина Шевченко Даниэль Грин новый размер– Дуже активну позицію в цьому проекті зайняли діти з художньої школи ім. Шевченка, вони виставили в сусідньому залі близько 125 робіт, – додає директор і засновник фонду «Серце Миру» Яніна ШЕВЧЕНКО. – Тільки за сьогодні продано 21 їхню картину й зібрано 4600 гривень! Згодом ця дитяча виставка переміститься до себе в школу й буде актуальною ще довгий час. Крім цього, 60 картин відомих художників перевезуть у галерею ім. Гретера. Також доступні для перегляду та придбання вони будуть в інтернеті, на сайті вищезгаданої галереї.
А ще нас дуже порадували хор музичної школи ім. Лисенка, дефіле діток у костюмах з колекції національного волонтерського проекту дизайнерів FASHION GLOBUS UKRAINE, за що вдячні Голді Виноградській. Коледж легкої промисловості в особі Ольги Філоненко надав теж приголомшливий стенд народної вишивки та національні ляльки, диски, які знайомлять з особливостями культури нашого народу: «Знаки і символи», «Святковий календар», «Українське вбрання», «Українська сімейна обрядовicть», «Архiтектура».
    Також «Серце Миру» продемонструвало картину, написану в Віфлеємі. Полотно створювали впродовж двох тижнів художники з різних країн. Цей проект Даніеля Гріна, Дар’ї Марченко і палестинського художника Джамаля Бодвана став знаковим для деяких процесів на Близькому Сході і теж має назву «Серце Миру».

Соломія Серафимова

Фото – Арт-галереї «Мануфактура»

Голда Виноградская новый размер  Даниэль Грин и Евгений Нищук министр культуры новый размер

 

Леонора Янко Ирина Трофимова Дарья Марченко новый размер  Леонора янко и Дарья Марченко новый размер

 

Марченко Дарья и Джамал Бодван новый размер  картины Дарьи Марченко и посол Грузии Михеил Уклеба новый размер

 

Олексей Иванюк новый размер  ольга Филоненко  представитель колледжа Легкой промышленности новый размер

 

открытие фонда Сердце мира новый размер

 

 

 

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code