Патрульна поліція долучилася до акції “16 днів проти насильства”

Патрульна поліція долучилася до акції “16 днів проти насильства”.

Які заходи пройшли у головній Академії країни з професійної підготовки правоохоронців?

Державна установа “Академія патрульної поліції” — заклад професійної підготовки патрульних поліцейських, прийнятих на посаду вперше. Сюди після проходження необхідних етапів відбору потрапляють лише найкращі. Майбутні патрульні, які пройшли відбір, безкоштовно навчаються в Академії впродовж чотирьох місяців. Кожен слухач забезпечений усім необхідним: одностроєм (формою військовослужбовця), зброєю, засобами захисту, планшетами та підручниками. Крім навчальної роботи, Академія бере активну участь у громадській діяльності. Особлива увага приділяється захисту прав та сприянню професійному розвитку жінок та чоловіків, які несуть службу або працюють в правоохоронних органах.

Так, в Академії триває акція “16 днів проти насильства”, у рамках якої відбувся ряд заходів, які ставлять метою підвищити рівень самосвідомості, толерантності та гідності майбутніх поліцейських. Зокрема, відбулася презентація проекту “ПОЛІНА” (від слів “поліція” і “насильство”) на тему “Особливості роботи мобільних груп з протидії домашньому насильству”.

“ПОЛІНА” це особливий підрозділ МВС, що був спеціально створений для ефективного виявлення, реагування та протидії випадкам домашнього насильства, а також забезпечення справедливості при допомозі постраждалим та покарання кривдників.

Також Академія долучилася до Міжнародного відзначення захисту жінок та дітей від проявів насильства та дискримінації. Цикл професійної підготовки влаштував виставу творчих замальовок слухачів на тему проти дискримінації у сучасному суспільстві, а також презентував посібники для поліцейських щодо захисту прав ЛГБТ-спільнот.

Працівники закладу відзначили інтернаціональний флеш-моб, вдягнувши на однострій значок білої стрічки, яка є світовим символом боротьби з домашнім насильством.

 

Фахівець зі зв`язків з громадськістю ДУ “Академія патрульної поліції”,

Наталія Бурило, nata.pr.patrolpolice@gmail.com

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code