У Києві відбудеться виставка ювелірного мистецтва

lilija28 листопада 2014 року о 16.00 в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відкриється виставка «КВАДРА міні-метал. Ювелірне мистецтво – міні-емалі». Ідейним натхненником та ініціатором проведення виставки є відомий київський ювелір та емальєр, член Національної спілки художників України, учасник міжнародних симпозіумів та виставок Віталій Хоменко…

lilija     28 листопада 2014 року о 16.00 в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відкриється виставка «КВАДРА міні-метал. Ювелірне мистецтво – міні-емалі». Ідейним натхненником та ініціатором проведення виставки є відомий київський ювелір та емальєр, член Національної спілки художників України, учасник міжнародних симпозіумів та виставок Віталій Хоменко.
     Твори, що представлять на виставці, оригінальні за стилістичним та образно-пластичним вирішенням, цікаві широтою асоціативності та тематичного діапазону, оригінальністю авторської думки.
У виставці візьмуть участь визнані метри у цій царині: С. Вольський (м. Львів), Ш. Пержан і К. Кравчук (м. Чернівці), В. Балибердін (м. Київ).
      Також в експозиції репрезентують кращі ювелірні здобутки таких талановитих художників: А. Шерстюк (м. Берлін), С. Дрокін (м. Харків), О. Гаркус (м. Косів), С. Аленгоз (м. Донецьк). Твори митців відрізняються прогресивним пластичним мисленням, тяжінням до декоративізму, поєднанням різноманітних матеріалів і технік, а також окремими цікавими конструкторськими знахідками.
Елітарне за суттю, технологічно непросте та самобутнє в зображальних проявах емальєрство в рамках експозиції демонструє широкий діапазон від традиції: фініфть та перегородчасті емалі І. Юркова (м. Хмельницький) – до актуальних експериментів Устима та Олесі Федьків (м. Київ); класичні поєднання сюжетів і технік М. Ніколаєва (м. Київ) та експресії живописної емалі в роботах С. Юшкова (м. Дніпропетровськ).
О 17.00 – концерт студентів Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського.

Виставка триватиме до 25 січня 2015 р.

Адреса музею: вул. Лаврська, 9, корпус 2
Телефон для довідок: 280-58-12
Сайт: www.mundm.kiev.ua

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code