День знань у Податковому університеті

Пролітають роки, наче птахи, над  затишно-зеленим містом Ірпінь, над його гордістю і славою – податковим університетом. Вже протягом ста років, у перший день осені, 1 вересня знаменує початок нового навчального року у цьому навчальному закладі. У День знань в Університеті державної фіскальної служби України  людно, по-особливому гамірно та радісно, адже студенти з усіх куточків України зібралися у стінах Альма-матер, щоб вирушити у захоплюючу подорож студентським життям!

Традиційно, свято День знань розпочалося з внесення Державного Прапора України та виконання Державного Гімну України. Першою з вітальним словом звернулася в.о. ректора УДФСУ Валентина Унинець-Ходаківська, яка привітала студентів та їх батьків з початком нового етапу в житті. «Ви стали студентами унікального вишу, який знаходиться в підпорядкуванні Міністерства фінансів України. Віднині перед вами відкривається безліч можливостей, використайте їх усі! Розвивайте свої творчі та спортивні таланти, ставте цілі і досягайте їх, а також будуйте власні життєві пріоритети!» – наголосила вона та додала, що цього року університетська родина збільшилася на 656 першокурсників, для яких університет стане майданчиком для реалізації своїх здібностей та відправною точкою в успішне майбутнє!

Крім цього, в.о. ректора зачитала вітання для студентів від Міністра фінансів України, випускника університету Сергія Марченка:

«Вельмишановне студентство! Вітаю вас з Днем знань, з початком нового навчального року!

Сьогодні фантастичний день! Особливо для вас, першокурсників. Адже це початок нового, самостійного та сповненого пригод студентського життя.

Будьте впевненими у собі, допитливими та наполегливими. Не бійтеся! Університет та студентське життя – це суспільні можливості. Переконані, у стінах Університету державної фіскальної служби України ви зустрінете вірних друзів та однодумців, мудрих наставників та менторів. Тут ви маєте можливість здобути професію своєї мрії та стати найкращим в обраній галузі.

Будьте впертими та цілеспрямованими. Скористайтеся усіма можливостями, які вам надасть наш Університет. Тут чимало шансів для вашої самореалізації, а буде ще більше!

Ми налаштовані на конструктивну взаємодію та співпрацю з найкращими закладами вищої освіти як в Україні, так і за її межами. А це гарні перспективи для закордонного стажування та обміну досвідом. Університет державної фіскальної служби України відкритий до нових та цікавих проектів – все, аби ви, дорогі студенти, мали найкращі умови для розвитку.

Студентам бажаю вірити у свої сили та бути рішучими у досягненні своїх цілей! Нашим чудовим викладачам бажаю професійних успіхів! А батькам – мудрості та терпіння!

Нехай новий навчальний рік буде для нас всіх цікавим і успішним і головне будьте здорові! Зі святом!»

У привітальному слові до студентів, батьків та викладачів виконуючий обов’язки голови Державної податкової служби України Євген Олейніков побажав студентам максимально ефективно використати час навчання та не гаяти його, щоб створити власну базу знань, але також не забувати  відпочивати, бо студентські роки ніколи не повернуться. Майбутні юристи повинні пам’ятати, що їхній обов’язок – бути на боці справедливості, майбутні економісти мають дотримуватися об’єктивності, той хто працюватиме в органах державної влади завжди повинен бути на боці людини і закону. Євген Олейніков побажав студентам успішного навчання, а викладачам – пишатися своїми студентами та випускниками.

Також до вітань долучилися: директор Ірпінського державного коледжу економіки та права Оксана Пілевич, заступник Голови Державної аудиторської служби України Олександр Шкуропат, заступник голови Державної митної служби України Владислав Суворов, заступник начальника Головного управління державної податкової служби у Київській області Михайло Огерук та керучий справами Ірпінської міської ради Дмитро Негреша.

Капелан університету Андрій Клюшев привітав присутніх та проголосив відому молитву Томи Аквінського.

Особливу атмосферу свята створили виступи учасників Центру творчого розвитку та виховання студентів «Сузір’я», які презентували неймовірні вокально-хореографічні композиції.

Під час урочистостей не забули й про невід’ємні студентські атрибути знань, які символічно передали молодшому поколінню. Першокурсники отримали ключ до скарбниці знань, студентський квиток та національний духовний спадок українців – «Кобзар». Студентам-магістрам вручили магістерську мантію, як невід’ємну складову академічної культури, а аспірантам – сову мудрості.

Також, за традицією, першокурсники проголосили клятву студента, а по завершенню свята разом заспівали університетський Гімн.

“Оксамит” щиро вітає  освітян з початком нового навчального року! Нехай він буде успішним, примножить перемоги та досягнення! Здоров’я, щастя, оптимізму та невичерпної енергії усій освітянській спільноті!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code