Музичний липень у Київський опері

9 липня о 19:00 у Київській опері відбудеться гала-концерт за участю 9 оперних диригентів-учасників Школи оперного диригування Національної спілки театральних  діячів України, солістів-вокалістів та симфонічного оркестру театру.

Формат сезонних шкіл був розроблений Головою НСТДУ Богданом Струтинським ще чотири роки тому, проте Школу оперного диригування Спілка проводить вперше, у партнерстві з Київською оперою.

Чотириденне навчання та фінальний концерт відбудуться під керівництвом  Віктора Плоскіни, відомого українського диригента, головного диригента Київської опери, який здійснив майже 50 оперних та балетних постановок.

У концерті беруть участь: Олександр Азізов, Роман Багрій, Марія Берлад, Оксана Величко, Катерина Косецька, Віталій Ляшко, Тарас Мартиник, Кирил Семенченко, Іван Стецький.

Запрошуємо музикознавців, диригентів та студентів музичних вишів 9 липня о 17:30 долучитися до круглого столу «Роль диригента в оперному театрі». Підготовка оперного диригента, окрім базових музичних навичок і засобів, потребує тісної взаємодії з режисером, художником і постановочною частиною в театрі. Як забезпечити повноцінну підготовку, які виклики очікують молодих диригентів і як акумулювати максимум творчого потенціалу біля постаті диригента: про усе це і більше поговоримо під час зустрічі за участю керівників НСТДУ та Київської опери, відомих українських диригентів, композиторів та оперних режисерів.

Відкриємо нові імена серед оперних диригентів разом! Вхід на гала-концерт та круглий стіл вільні.

 Пресслужба НСТДУ та Київської опери

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code