Транспортний колапс в «ЛНР»: вдала операція українського підпілля

Нещодавно група «Інформаційний спротив» повідомила про те,що окупаційна влада Луганська визнала факт можливого транспортного колапсу в місті. За інформацією групи «ІС»,  на маршрутах катастрофічно не вистачає автобусів і за сім років жодного нового транспортного засобу не було закуплено.

https://sprotyv.info/news/realii-lnr-za-sem-let-v-okkupirovannom-luganske-ne-zakupleno-ni-odnoj-novoj-marshrutki?__cf_chl_jschl_tk__=pmd_kPl0CWUhYIsgH8XRfZhfBFtHFrns7MSEE4oNupQGq_8-1631257442-0-gqNtZGzNApCjcnBszQi9

Питання відповідності інформації «ІС» щодо наявності в Луганську нових транспортних засобів-це тема окремої публікації. Наразі мовиться про низку успішних заходів аналітичного відділу ГІ «Права Справа» щодо створення умов для виникнення транспортного колапсу в «ЛНР».

В листопаді 2015 року аналітичний відділ ГІ «Права Справа» повідомляє про можливий транспортний колапс у «ЛНР». Акцент робиться на тому, що маршрутну мережу «ЛНР» обслуговують 629 автобусів, замість 900 одиниць, як це було за часів України.

До війни в Луганську  на 51 маршрут громадського транспорту виїжджали 700 автобусів, а наразі, за часів російської окупації, по 42 маршрутам їздять лише 330 автобусів.

В пошуках вирішення транспортної проблеми «уряд ЛНР»  змушений був вдатися до нестандартних заходів.

У перших числах грудня 2015 року аналітичного відділу ГІ «Права Справа» отримує інформацію, що «заст.  міністра інфраструктури, транспорту і зв’язку ЛНР»  Когут запропонував ватажку бойовиків  Плотницькому схему, яка мала би дозволити одночасно вирішити проблему з транспортом і заробити грубих грошей.

Схема полягала в наступному: до Чемпіонату світу з футболу 2018 року влада російського міста  Ростов-на-Дону планувала придбати 73 трамваї, 70 тролейбусів, 320 звичайних автобусів і 100 автобусів підвищеної комфортності, призначених для обслуговування «спеціальних» і «експресних» маршрутів. Автобуси, які будуть замінюватися,- списуватимуть.

Враховуючи цей факт, Когут запропонував Плотницькому звернутися до росіян з пропозицією передати списані автобуси «ЛНР» у якості гуманітарної допомоги. В той же час, за внутрішніми документами «міністерства транспорту ЛНР» частина з цих автобусів проводитимуться як куплені за «бюджетні гроші» для вирішення транспортної проблеми в «республіці». Гроші, які вдалося б «заробити» на цій оборудці, планувалося поділити між Плотницьким і автором ідеї Когутом.

Показово, що заради збагачення ватажки «ЛНР» не гребували нічим – ані ризиком для власного життя, ані довірою «братньої Росії», яку планували використати у своїх грабіжницьких цілях.

Проаналізувавши ситуацію, аналітичний відділ «Права Справа», з метою створення штучного конфлікту в середовищі ватажків бойовиків «ЛНР»,  приймає рішення про оприлюднення у ЗМІ цієї резонансної інформації.

9 грудня 2015 року в українських ЗМІ з’являються публікації ГІ «Права Справа» про корупційні схеми «уряду ЛНР».

https://24tv.ua/ru/uryad_lnr_vdayetsya_do_nestandartnih_zahodiv_yakim_bi_pozazdriv_ostap_bender_n1324140

Примітно, що російська сторона миттєво відреагувала на оприлюднену інформацію аналітичного відділу ГІ «Права Справа». Процес передачі автобусів був заблокований.

«Міністру транспорту ЛНР» Чумаченко, протеже Когута, на засіданні «уряду» висловили недовіру. Депутати самопроголошеної  «народного ради» визнали роботу  «міністерства інфраструктури і транспорту» незадовільною. 23 травня 2016 року Чумаченко змушений був написати заяву про відставку. Когут з 23 травня до липня 2016 року тимчасово виконував обов’язки «міністра транспорту ЛНР», а потім змушений був розділити долю свого колишнього керівника, написавши заяву про звільнення.

2 листопада 2016 року аналітичний відділ ГІ «Права Справа» повідомляє про те, що у тимчасово окупованому місті Хрустальний (Красний Луч) на території автопідприємства по вул. Сімферопольській сталася масштабна пожежа. Під час пожежі постраждали кілька одиниць громадського транспорту.

https://24tv.ua/ru/boyoviki_lnr_pid_chas_svyatkuvannya_dnya_avtomobilista_spalili_avtobusi_n1322866

Пожежа на території підприємства збіглася зі святкуванням у «ЛНР» професійного свята – Дня автомобіліста і працівника дорожнього господарства.

Окупаційна влада змушена була визнати факт пожежі, попередивши мешканців, що в місті можуть спостерігатися перебої з рухом деяких маршрутів, включаючи міжміські. Зокрема, повідомлялося про те, що проблеми можуть бути на рейсах Хрустальний (Красний Луч) – Штерівка – Іванівка і Хрустальний (Красний Луч) – Сніжне. Також можуть виникнути труднощі з маршрутом № 118.

Примітно, що українське розвідтовариство не має відношення до цих успішних операцій на окупованих територіях Луганської області.

Далі буде…

Д. Снєгирьов

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code