Українці Криму просять СБУ та МЗС розслідувати злочини та запровадити санкції проти 23 російських зірок 

Сергій Мокренюк

Українці Криму просять СБУ та МЗС розслідувати злочини та запровадити санкції проти 23 російських зірок 

16 березня українці Криму на пресбрифінгу в Українському кризовому медіа центрі передали заяви з вимогами розпочати кримінальні провадження та запровадити персональні санкції проти 23 російських артистів, які 15 травня 2018 року порушили державний кордон для виступу на відкритті так званого Керченського мосту в окупованому Криму. Серед них – Григорій Лєпс, Валерія та Діма Білан та ще 20 російських зірок.

Кримчани наголошують, що це один з кроків задля звільнення їхньої Малої Батьківщини від окупантів. 

“Ми голос сотень тисяч українців, які живуть в окупації і не мають можливості публічно висловити свою незгоду. І хто, як не кримчани дуже чітко розуміють і відчувають, що російська культура вбиває” – заявляють в Крайовій Раді Українців Криму.

Голова ГО “Євромайдан-Крим” Сергій Мокренюк  звернувся до прокуратури АР Крим та м. Севастополя, СБУ та МЗС України. На його думку кримська прокуратура має розпочати кримінальне переслідування російських артистів, СБУ – ініціювати проти них санкції, а МЗС – сприяти посиленню міжнародного тиску на Росію як країну-окупант. Кінцева мета – заборона в’їзду зіркам-порушникам до країн Заходу, зокрема Європейського Союзу.

“Ми разом з командою кримчан постійно слідкуємо за подіями, що відбувається в нашому Криму та докладаємо всіх зусиль для деокупації Криму. Тому дана заява це один маленький крок, а таких кроків ми готуємо ще багато. Усі 23 артисти порушили державний кордон України з метою заподіяння шкоди нашій Державі. Це є кримінальне правопорушення. Тому ми вимагаємо розслідування злочинів та запровадження санкцій проти цих російських зірок”, – заявив Мокренюк під час пресбрифінгу в Українському кризовому медіацентрі.

Довідка. На відкритті так званого Кримського мосту 15 травня 2018 року виступали 23 російських діячів: Дмитро Харатьян, Валерія, Марина Кім, Олександр Маршал, Зара, Діма Білан, Деніс Майданов, Олександр Скляр, Ольга Кормухіна, Лариса Доліна, Олена Свірідова, Роман Пашков, Олег Газманов, Жасмін, Грігорій Лєпс, Юліана Караулова, Олександр Буйнов, Пелагея, Стас П’єха, Олег Шаумаров, Юлія Волкова, Наталія Колеснікова (Майданова), Руслан Тагієв.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code