Результати брифінгу міністра охорони здоров’я  Максима Степанова за 4 липня:

Міністерство охорони здоров’я повідомляє   результати брифінгу міністра охорони здоров’я  Максима Степанова за 4 липня:

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 914 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 74 у дітей та 63 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 196 осіб. Одужали за добу 597 осіб, померли 15 осіб.
▪️ За останню добу проведено 29 736 тестувань, з яких 11 825 методом ПЛР, 17 911 методом ІФА.
▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській області (176), місті Києві (118) та Волинській області (92).
▪️ 03 липня Верховна Рада прийняла закон №3671, який дозволяє викладачам медичних університетів надавати медичну допомогу. З 1 квітня поточного року вони були позбавлені такої можливості.
▪️ У зв’язку зі значним зростанням кількості хворих на COVID-19 та рівня госпіталізації в низці регіонів, МОЗ розпочало підготовку та розгортання лікарень другої та третьої хвилі. Це, зокрема, стосується Закарпатської та Волинської областей. Заповненість ліжок у лікарнях першої хвилі в Києві та Львівській області складає більше 40 %.
▪️ За п’ять останніх років у країні фактично була знищена мережа лабораторних центрів. На початок квітня тестування методом ПЛР проводили лише 3 лабораторії, по 200-300 тестів на добу. За останні три місяці в країні фактично відбудована мережа лабораторних центрів. На сьогодні їх уже нараховується 69, і кількість тестувань збільшилася до 12-14 тисяч на добу. МОЗ продовжить нарощувати лабораторні потужності. В роботі лабораторій ще залишаються певні проблеми — дефіцит лікарів-лаборантів та черги на тестування. Міністерство оперативно їх вирішує.
▪️ Найбільший відсоток летальних випадків від ускладнень коронавірусної хвороби в Україні припадає на пацієнтів, які мають супутні захворювання, або осіб старше 65 років. Міністр вкотре закликав громадян дотримуватися епідеміологічних правил, щоб не наражати на небезпеку зараження себе та оточуючих.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code