Україна втратила велику героїню – Ірину Фаріон

У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра й Павла у Львові о 19:00 розпочався парастас за Іриною Фаріон. До храму прийшло близько тисячі людей. Серед них – рідні, студенти та викладачі, політики. 

Однопартійці – ВО «Свобода» зробила заяву з приводу смерті Ірини Фаріон після замаху на неї, назвавши її вбивство «наказом Москви».

«Ми втратили великого борця за нашу незалежну Україну. І вся Україна втратила велику героїню. Втрачати таких людей дуже важко, дуже боляче, бо вони народжуються раз у століття. Я безмежно вдячна за її роботу, патріотизм і любов до Батьківщини», – каже пані Наталія.

Серед присутніх – багато людей з інших міст, багато молоді.

«Для мне дуже символічно віддати останню дань і подякувати Ірині Дмитрівні і за все, що вона зробила для мене і для України. Ми познайомилися на презентації її книги і надалі переписувалися, вона завжди мене підтримувала», – розповів Кирило, який приїхав на прощання із Києва.

«Ірина Дмитрівна Фаріон була й залишиться для нації дороговказом, світочем у боротьбі за українську ідентичність. Чи осягнемо ми – українці – велич особистості Ірини Фаріон?», – ділиться сумними думками пан Петро з Вінниці.

Процесія поховання розпочнеться завтра, 22 липня, о 14:00 в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (м. Львів, вул. Театральна, 11). Поховають Фаріон на Личаківському кладовищі на центральній алеї.

ВО «Свобода» зробила заяву з приводу смерті Ірини Фаріон після замаху на неї, назвавши її вбивство «наказом Москви». Про це йдеться у заяві ВО «Свобода».

“Цей злочин вигідний московії і без сумніву здійснений нею. Це їхня споконвічна тактика – фізично винищувати українську еліту. За українську мову москва стріляє у скроню.

Чому це стало можливим? Бо за два з половиною роки з початку повномасштабного вторгнення московії не було проведено докорінного очищення влади. Навпаки – ворожа агентура та їхні поплічники досі вільно почувають себе в Україні.

Істоти, які обіймали високі посади, наближали цю війну та робили все, щоб Україна в ній програла, спокійно чекають московських «асвабадітєлєй». Десятки з них досі у парламенті. Московський патріархат не заборонений і продовжує працювати в інтересах московського агресора.

Натомість питання української мови та української ідентичності відсунуто на задвірки. Більше того, п’ята колона відкрито атакує. Усі ж пам’ятають цей фарс зі звільненням Ірини Фаріон з Львівської політехніки…

Вбивство Ірини Фаріон здійснено за наказом москви незалежно від того, який виродок безпосередньо його виконав.

Правоохоронні органи мають знайти і покарати виконавця цього злочину. Українська влада має відкрито назвати замовника – московію. Треба повністю нейтралізувати московську агентуру, в які б шати вона не вбиралася, заборонити її організаційні структури, знищити її фінансову та матеріальну спроможність.” – йдеться у заяві.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 19 липня, о 19:30 невідомий вистрелив Ірині Фаріон у скроню, коли та чекала таксі біля свого будинку на Масарика, 3. Поранену госпіталізували в критичному стані в Лікарню святого Пантелеймона. Однак лікарям не вдалося врятувати Ірину Фаріон і о 23:20 вони констатували смерть. Ексдепутатці та мовознавиці було 60 років. Поліція та СБУ з 19 липня розшукує вбивцю. Правоохоронці опублікували фото хлопця, якого підозрюють у злочині.
https://oksamyt.org/

Comments are closed.