Презентація «Оксамиту», 12 травня 2014 року

p4Київська весна 2014 багата культурними подіями.Особливо насиченим видався травень. Однак, серед розмаїття заходів презентація Всеукраїнського суспільно-політичного журналу «Оксамит» є винятковою – не так часто наш видавець пропонує читачеві національний український продукт. Серед запрошених гостей:письменники, поети, художники, дипломати, бізнесмени, громадські діячі,шанувальники «Оксамиту», герої сторінок.

p4Київська весна 2014 багата культурними подіями. Особливо насиченим видався травень. Однак, серед розмаїття заходів презентація Всеукраїнського суспільно-політичного журналу «Оксамит» є винятковою – не так часто наш видавець пропонує читачеві національний український продукт. Серед запрошених гостей:письменники, поети, художники, дипломати, бізнесмени, громадські діячі,шанувальники «Оксамиту», герої сторінок.p1
Не випадково дійство відбувалося у оазі української культури – Київському Національному академічному театрі оперети.Адже обличчям третього номера «Оксамиту» став художній керівник театру, заслужений діяч мистецтв УкраїниБогдан Струтинський. Проникливо дивлячись на читача з обкладинки журналу,митець нагадує про те, що держава, яка не має належного ставлення до культури – програє… У своєму інтерв’ю Богдан Струтинськийтакож висловлює переконання, що Закон України «Про національний культурний продукт» має діяти вже сьогодні.
Нагадаємо, що перша презентація «Оксамиту», якийвийшов у вересні 2013 року,відбулася у жовтні у заміському комплексі «Гранд Адмірал Клуб». Вона зібрала у своєму колі багато людей: однодумців, критиків, артистів, представників бізнесу, дипломатів. Після цього журнал отримав хоч і незначний, але розголос у суспільстві, були висловлені схвальні думки щодо необхідності україномовного видання на ринку вітчизняної преси.
Україна стояла на порозі підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, тому пролунали побажання зробити журнал двомовним – українською та англійською. Що власне і втілили у життя його засновники на чолі з головним редактором Тамарою Маркеловою.
p2Мало хто з присутніх на презентації не встиг погортати журнал, а то й перечитати його повністю. p3Тому,як зі сцени, так і в більш вузькому колі,лунало багато пропозицій, дружніх порад, критичних зауважень. Головний редактор Тамара Маркелова, звертаючись до присутніх, подякувала за підтримку видання. «Сьогодні журнал «Оксамит» стоїть на засадах відродження української культури, мови, подолання кризових явищ у національно-патріотичному вихованні, перекручуванні історичних фактів. Зв’язок з нашим минулим, що так намагалися перерізати ідеологи-найманці, ми будемо відкривати і доносити до нашого вдячного, можливо і скептичного читача», – наголосила Тамара Маркелова.
Знайомлячись та спілкуючись між собою, слухаючи чудовий концерт артистів Національної оперети, гості насолоджувались приємною атмосферою вечора.На виході черговий номер «Оксамиту». Колектив редакції добре усвідомлює, у який складний та відповідальний час нам треба жити, творити, діяти. Впевнені, що треба йти вперед вільною дорогою, щоб не потрапити у глухий кут, пити наснагу з нашого багатющого спадку, берегти його та примножувати.
P.S. Було б доречно, якби презентація продовжилася і на нашому сайті. Запрошуємо до активної співпраці.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code