14 жовтня – сакральна дата для українців

 

1prapor ua4 жовтня – є сакральною датою для українців! У цей день поєднується декілька свят, пов’язаних з національно-визвольною боротьбою, це – День Українського Козацтва, Покрови Пресвятої Богородиці, День Захисників України, День створення Української повстанської армії. , яке для козаків було найбільш значущим святом. Дата 14 жовтня була обрана тому, що в Україні споконвіку вшанували козацьке військо на Покрову.

Цей день уособлює справжнє свято мужності й самовідданості, свято українського духу, лицарства і благородства, свято жертовності і героїзму. Це свято кожного, хто віддає свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави.

Сьогодні, коли Україна переживає складний період загострення боротьби за незалежність, воїни – від українських козаків до українських добробатів вже восьмий рік чинять збройний опір на полях російсько-української війни. Долаючи важкі моральні, фізичні випробування, соціальні негаразди, наші воїни проявляють зразки людяності, високої національної свідомості, святого служіння своєму народові.

З нагоди свята вітаємо усіх українців, захисників України та бажаємо успіху тим, у кого іспит на горде звання захисника ще попереду. Щиро вітаємо ветеранів УПА, ЗСУ, батьків та матерів солдатів та зичимо здоров’я, добра, щастя, злагоди, переможних звершень во славу України.

Нехай Пресвята Богородиця покриває кожного воїна, кожну людину своїм святим покровом. Нехай віра та надія супроводжуються мудрістю та любов’ю, а Божа Мати щодня береже і охороняє Вас, дорогі Захисники України!

З повагою головний редактор Тамара МАРКЕЛОВА

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code