У столиці вже працюють два пости моніторингу повітря – в Дарницькому та Дніпровському районах міста

У столиці вже працюють два пости моніторингу повітря – в Дарницькому та Дніпровському районах міста – на вул. Архітектора Вербицького, 26 та на Харківському шосе, 7/1. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час перевірки роботи одного з цих постів.

«У Києві розпочали встановлювати сучасну систему, яка здійснюватиме якісний та системний автоматичний моніторинг якості повітря. Перші два пости, що вже встановили, працюють в Дарницькому та Дніпровському районах міста. Сьогодні ми перевіряємо роботу одного з них», – сказав Віталій Кличко.

Так, обладнання та програмне забезпечення на нових постах моніторингу повітря відповідає європейським стандартам, зокрема директивам ЄС, та рекомендаціям ВООЗ. Системи з аналогічним принципом роботи працюють у Лондоні, Парижі, Мюнхені та інших європейських містах.

Система вимірює понад 10 показників: діоксид сірки (продукт горіння), діоксид азоту, оксид азоту, оксид вуглецю (чадний газ), озон, сірководень, аміак (задушливий запах, неорганічна сполука), а також пил. Влаштовані також і газоаналізатори, що вимірюють формальдегід, метил меркаптан та пробовідбірники для важких металів.

Усі дані – у відкритому доступі і їх можна побачити в режимі онлайн на сайті КМДА:http://asm.kyivcity.gov.ua/.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code