Світовий Конґрес Українців підписав меморандум про співпрацю з Кабінетом Міністрів України

Світовий Конґрес Українців підписав меморандум про співпрацю з Кабінетом Міністрів України. 10 грудня, 2020 року Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Павло Ґрод та Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провели зустріч (онлайн), результатом якої став підписаний Меморандум про співпрацю між Кабінетом Міністрів України та СКУ.

Ключовими темами зустрічі стали: розбудова міжнародної коаліції на підтримку України та захист від агресії РФ, зміцнення позицій України через спільну протидію пандемії та економічній кризі, повернення українців до України, зокрема, створення для цього умов на законодавчому рівні та доопрацювання законопроєкту про множинне громадянство.

Згідно з підписаним Меморандумом СКУ та уряд будуть співпрацювати за напрямами: публічна дипломатія; гуманітарна співпраця, зумовлена новими умовами поширення пандемії COVID-19 у світі; розвиток українського шкільництва в нових умовах, а також будівництво та розвиток ключових культурних проектів і місць пам’яті світового та національного значення, зокрема Національного музею «Меморіал жертв Голодомору».

Cторони також будуть розвивати та підтримувати співпрацю в питаннях:

  • відстоювання інтересів України у світі та поглиблення взаємовигідної співпраці України з урядами іноземних держав, в яких живуть українці, зокрема, просування інтересів України в ділових колах та фінансових інституціях;
  • розвиток української нації, світового українства та міжетнічних відносин;
  • розвитку торговельно-економічних відносин України з іншими державами;
  • залучення українців з-за кордону до процесів державотворення;
  • залучення інвестицій в економіку України;
  • захист громадян України, що незаконно утримуються РФ за політичними мотивами, з метою їхнього звільнення;
  • розвиток зв’язків між Україною та закордонними українцями у сферах освіти, культури, молодіжній сфері, сферах фізичної культури і спорту, національно-патріотичного виховання, засобів масової інформації;
  • визнання у світі Голодомору 1932–1933 років геноцидом Українського народу.

«Я переконаний, що спільними зусиллями ми принесемо добро Україні та нашому народові у світі. І світ і  Україна входять у турбулентність, викликану світовою пандемією та агресією Російської Федерації, і лише консолідовані зусилля на  підтримку  України,  допоможуть подолати сучасні виклики», – наголосив Президент СКУ Павло Ґрод.

«Укладення і подальша реалізація положень Меморандуму про співпрацю між Кабінетом Міністрів України та Світовим Конґресом Українців сприятиме посиленню взаємодії Української держави із закордонними українцями, захисту прав та інтересів українців за кордоном, популяризації України у світі», — підкреслив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code