У Білорусі з’явиться нова конституція

Розкрито порядок конституційної реформи в Білорусі Голова Ліберально-демократичної партії Білорусі Олег Гайдукевич розкрив порядок проведення конституційної реформи в країні, передає в своєму Telegram-каналі «Sputnik Білорусія».

За його словами, попередній проект нової конституції з’явиться у листопаді-грудні 2020 року.

«Президентська влада повинна зберегтися, але повноваження повинні бути розподілені», – вважає заступник голови громадського об’єднання «Біла Русь» Олександр Шатько.

10 жовтня Лукашенко зустрівся в СІЗО КДБ із затриманими опозиціонерами. На зустрічі були присутні колишній кандидат в президенти Віктор Бабарика та члени Координаційної ради опозиції. Темою зустрічі стало обговорення передбачуваних змін в конституцію. Зміст зустрічі сторони розголошувати не стали.

Раніше глава держави допустив, що нові вибори можливі, але тільки після того, як з’явиться нова конституція: «Приходьте, сідайте – і працюємо над конституцією. Виносимо на референдум, приймаємо Конституцію, і я вам свої повноваження за конституцією передам. Але не під тиском і не через вулицю! ».

Конституція Білорусії була прийнята в 1994 році. У 1996-му за підсумками референдуму в неї були внесені зміни, що передбачають перерозподіл повноважень на користь виконавчої влади та президента. У 2004 році за підсумками референдуму з конституції було вилучено положення, що обмежує кількість термінів перебування однієї людини на посту президента.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code