Щастя – це коли вранці хочеться на роботу: чи задоволені пошукачі своїми професіями?

Є відомий вислів про те, що щастя – це коли вранці хочеться на роботу, а ввечері – додому. А щасливі працівники, своєю чергою, – скарб для бізнесу. Результати діяльності міжнародних компаній свідчать: чим вище рівень щастя співробітників, тим краще показники бізнесу. Так, наприклад, дослідження Університету Варвік показало, що щасливі співробітники на 12 % більш продуктивні; згідно з дослідженням «Towers Watson’s Global Benefits Attitudes survey» зі співробітників, що зазнають високого рівня стресу, 57 % не залучені в свою роботу. Логічно, що не буває універсального щастя. Проте спеціалісти здебільшого сходяться на думці, що одним із важливих факторів, які впливають на цей стан, є відповідність професії та компанії людині. В 2020 році ми у grc.ua дослідили, наскільки задоволені користувачі нашого порталу своїми професіями.

ЗАДОВОЛЕНІ БУХГАЛТЕРИ, МАРКІТНІ  ОФІС-МЕНЕДЖЕРИ

 Опитування, проведене серед користувачів порталу grc.ua, показало, що абсолютна більшість респондентів (54 %) тією чи іншою мірою задоволені своєю роботою: хтось бачить певні недоліки в ній, але загалом втішний від того, що має, а хтось навіть може сказати, що обожнює свою роботу.

А от 17 % опитаних відчувають до роботи радше негативний спектр емоцій: від ненависті до щоразу більшого незадоволення.

При цьому серед тих, хто позитивно (оцінки 4 та 5) характеризував своє ставлення до поточного заняття, більше всього представників профсфер “ІТ, телеком” (11 %), “Бухгалтерія”  (10 %), “Наука, освіта”, “Продажі” та “Топ-менеджмент” (по 8 %). А от найбільш негативно (оцінки 0,1 та 2) про свою роботу часто відгукувались представники профсфер “Адмін. персонал” (22 %), “Робітничий персонал”  (13 %) та “Консультування” (9 %). Деталізація оцінок респондентів у розрізі профсфер підтверджує цю картину: задоволеними себе відчувають бухгалтери, спеціалісти з продажів та IT-шники. А от адміністративний персонал частіше негативно відгукується про свою роботу.

“ВЗЯТИ І СПОЧАТКУ ВСЕ Б ПОЧАТИ…”

Незважаючи на те, що багато респондентів досить позитивно відгукуються про свою поточну діяльність, вистачає й тих, хто залюбки б скористався шансом розпочати професійну діяльність спочатку та обрати іншу професію.

Так, наприклад:

  • 36 % респондентів повідомили, що вони обрали б іншу професію (ту, про яку мріяли в дитинстві);
  • 25 % – обрали б іншу професію (яка відрізняється від того, про що вони мріяли в дитинстві);
  • 30 % займалися б тим самим, що і зараз.

Серед тих, хто не хотів би змінювати діяльність, найчастіше фігурують відповіді представників профсфер (ТОП-3):

  • “ІТ, телеком” – 15 %;
  • “Маркетинг” – 12 %;
  • “Бухгалтерія”, “Наука та освіта”, “Топ-менеджмент” по 8 %.

А от ті, хто був би не проти розпочати професійну діяльність спочатку, найчастіше як бажані профсфери вказували такі (ТОП-5):

“Мистецтво, медіа” – 14 %;

“ІТ, телеком” – 13 %;

“Туризм, ресторани” – 10 %;

“Медицина” / “Маркетинг” / “Юриспруденція” по 9 %;

“Наука, освіта” –  8 %.

Юлія Дрожжина,  керівниця експертно-аналітичного центру Міжнародного кадрового порталу grc.ua

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code