Піклування про здоров’я співробітників: що зараз пропонують роботодавці?

Хто попіклується про ваше здоров’я?

 Якщо ще місяць тому well-being програми були просто трендом, то зараз вони фактично мають стати обов’язковою складовою компаній, які піклуються про майбутнє свого бізнесу. Експерти hh.ua | grc розповідають, чому так трапилось та що пропонує український ринок.

WELL-BEING ПРОГРАМИ ЯК КРИТЕРІЙ ВИБОРУ РОБОТИ

Буквально ще рік-два тому піклування про здоров’я з боку роботодавця не було надзвичайно важливим критерієм в очах пошукачів. Так, наприклад, згідно з дослідженням hh.ua | grc, проведеним на початку 2018 року, лише 9 % респондентів вважали це суттєвим фактором вибору працедавця. А респонденти спільного дослідження Academy DTEK та hh.ua | grc «Формула Поколінь: Цінності та Мотиви сучасних генерацій» декларували, що безпечність робочого середовища – один із найменш актуальних критеріїв вибору роботи для них.

У світлі нещодавніх подій можна припустити, що ієрархія цінностей та критеріїв зміниться. Ще варто врахувати те, що сподіватись на збільшення фондів оплати праці зараз не доводиться. І за відсутністю матеріальних факторів впливу, роботодавцям варто максимально задіювати нематеріальні. Адже ледь не найбільше посилює лояльність співробітників те, що компанія піклується про них під час кризи.

ЩО ПРОПОНУЮТЬ КОМПАНІЇ

З початком пандемії коронавірусу почали з’являтись поодинокі вакансії корпоративних та особистих вірусологов-контролерів коронавіруса та спеціалістів з охорони праці та промислової безпеки. В обов’язки таких спеціалістів входить вірусологічний контроль офісу, дезінфекція приміщень, контроль за дотриманням санітарних норм, регулярна перевірка температури співробітників офісу і всіх відвідувачів за допомогою тепловізора, закупівля одноразових засобів захисту. А серед вимог фігурує досвід роботи в місцях епідемій та обов’язкова медична освіта.

Згідно з аналізом бази вакансій, розміщених протягом 2019 року на hh.ua, всього лише у 4 % пропозицій про роботу згадувалось медичне страхування. Загалом найбільшу активність, пов’язану з піклуванням про здоров’я співробітників, демонструють компанії, які працюють у галузях «Інформаційні технології», «Послуги для бізнесу» та «Роздрібна торгівля». Сумарно ними було розміщено 50 % вакансій з відповідними умовами праці. В межах 4-6 % пропозицій, де серед умов роботи згадувалось медичне страхування чи інша well-being програма, розмістили компанії, які працюють у галузях «Фінансовий сектор», «ЗМІ, маркетинг», «Промислове обладнання», «Електроніка, приладобудування» та «Товари народного споживання».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code