Відкриті двері материнства

dop220 листопада у Києві відбувся міжнародний форум репродуктивної медицини IFRM-2014. Понад 600 лікарів із усіх регіонів України зібралися у конференц-залі НСК «Олімпійський», щоб дізнатися про останні досягнення і технології у сфері репродуктивної медицини. Кращі українські фахівці та всесвітньо відомі зарубіжні вчені ділилися унікальним досвідом і найсвіжішими новинами щодо підвищення ефективності лікування безпліддя…

dop2      20 листопада у Києві відбувся міжнародний форум репродуктивної медицини IFRM-2014. Понад 600 лікарів із усіх регіонів України зібралися у конференц-залі НСК «Олімпійський», щоб дізнатися про останні досягнення і технології у сфері репродуктивної медицини. Кращі українські фахівці та всесвітньо відомі зарубіжні вчені ділилися унікальним досвідом і найсвіжішими новинами щодо підвищення ефективності лікування безпліддя.
Учасники Форуму відзначають, що в Україні існує ціла низка проблем у сфері лікування безпліддя: вкрай низький рівень державної підтримки, брак знань у лікарів суміжних напрямів про сучасні можливості репродуктивної медицини, негативне стереотипне ставлення до методів ЕКЗ (екстракорпорального запліднення).
     Багато пацієнтів роками намагаються вирішити проблему бездітності без участі репродуктивної медицини: лікуються у звичайних лікарнях або навіть вдаються до допомоги всіляких екстрасенсів та цілителів, втрачаючи при цьому дорогоцінний час і можливості. Соціально-освітній проект «Відкрити двері материнства», презентований медичним центром «Мати і дитина», дозволить підвищити знання медиків та пацієнтів у вирішенні проблем бездітності.
Ініціатор Форуму Наталія Данкович, професор, доктор медичних наук, генеральний директор мережі медичних центрів «Мати і дитина» у своєму виступі наголосила:
«Ми, як ніхто інший, розуміємо, що демографічні проблеми в Україні в умовах економічної кризи можуть загострюватися, тому вимагаємо підвищеної уваги до проблеми безпліддя, насамперед від лікарів. Ми впевнені, що безпліддя – не вирок, тому ініціюємо низку соціальних заходів, спрямованих насамперед на підвищення знань лікарів у всіх регіонах України».
Іноземні учасники Форуму відзначили, що в країнах Заходу програми ЕКЗ стали звичайним явищем, вони активно підтримуються державою і включені в програми страхової медицини. dop1
      «У Європі та Ізраїлі немає психологічних бар’єрів у сприйнятті штучного запліднення. Багато пар відкладають народження дитини на більш пізній вік, щоб потім використовувати програми ЕКЗ. В Ізраїлі держава активно підтримує розвиток репродуктивної медицини і оплачує всі спроби завагітніти, аж до появи другої дитини», – розповіла Даніель Зайдман, професор медичного факультету університету Тель-Авіва.
     Україна поки знаходиться серед країн, в яких виявляється мінімальна державна підтримка програм ЕКЗ. За даними досліджень мережі медичних центрів «Мати і дитина», сьогодні Україна потребує 50-70 тисяч ЕКО-програм на рік. При цьому держава оплачує лише 500-600, що вкрай мало з урахуванням вартості подібних програм.
      «Попри складну ситуацію в країні, ми не бачимо відтоку пацієнтів. Ми проводимо різні соціальні програми, намагаємося до останнього не підвищувати вартість послуг і бути завжди на боці пацієнта. Однак, знецінення гривні неминуче викличе підвищення цін, адже в технологіях ЕКО затратні матеріали, більшість препаратів – західного виробництва. На жаль, без державної підтримки програми ЕКЗ зараз недоступні для людей з достатком, нижчим за середній», – розповів головний лікар центру «Мати і дитина» Володимир Котлік.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code