Олег Кудря про «чарівні стусани» та філософію Декарта

Перед тим, як відвідати в Європейському університеті функціональної медицини презентацію послуг Центру здоров’я, молодості й активного довголіття «Алхімія Стихій», я переглянула сайт компанії, передивилася викладені у ЮТУБі відео. Зрозуміло, що зацікавити, а тим паче спокусити людину, котра потроху починає втрачати ілюзії, дивитися на світ через призму «дорослих» оптичних окулярів, вимогливо, прискіпливо, певною мірою, скептично, досить складно. Але забігаючи наперед скажу – я спокусилася.

Після презентації, яку проводив лікар-натуропат Центру «Алхімія Стихій», завідувач кафедри енергоінформаційного здоров’я Європейського університету функціональної медицини, професор Олег Володимирович Кудря, я впевнилася у своєму намірі розповісти про цю унікальну людину на сторінках «Оксамиту».

Прислів’я «Не було б щастя, але нещастя допомогло» вкотре підтвердило свою життєву мудрість, перевірену століттями. Свідченням цьому є реальна життєва історія мого візаві – лікаря Кудрі. Дійсно, не кожна людина змогла б наважитися на таке радикальне рішення, яке згодом стало доленосним. Втім читайте, знайомтеся ближче з нашим героєм.

– Олеже Володимировичу, розкажіть про свій особистий шлях від лікаря офіційної традиційної медицини до лікаря-натуропата.

– До себе сьогоднішнього я йшов довго і непросто. Усе починалося в далеких 90-х, коли мене цікавили питання здоров’я, причини різних захворювань, лікувально-профілактичні та оздоровчі техніки масажу… Це було, я б сказав, баловство, шукання. Після закінчення медичного університету я розпочав свій практичний шлях лікаря з терапевтичної стоматології, потім була ще ортопедична, а згодом була хірургічна практики.

«Чарівним стусаном» у цьому благополучному повсякденні для мене стало захворювання моєї матері. Їй діагностували саркому жіночих статевих органів і майже одночасно у батька стався черговий інсульт. Після чого йому лікарі винесли вердикт, що він ніколи не стане на ноги і не буде ходити.

Тоді я працював щелепно-лицевим хірургом, мав власну досить успішну практику. Біда, що сталася з батьками, змусила мене шукати способи і методи лікування недуг у нетрадиційній медицині. Я почав вивчати хвороби рідних досконало. Перше, що зробив – це звернувся до світового досвіду. Поїхав до Індії, потім до Китаю, де навчався в інституті східної медицини у Пекіні, після цього – до Європи. Познайомився з відомими професорами. Я побачив те, чому  нас не вчили в університеті. Захопився натуропатією. Почав практикувати зі своїми новими знаннями, травами, біодобавками. Усе це випробовував на своїх близьких, дещо на собі особисто, на знайомих…

Крок за кроком просувалося лікування матері й тата. І дякую Богу, що вони одужали, досі почуваються добре, дієздатні, життєрадісні. Нещодавно мати відкрила у місті Рівне центр мікрострумової корекції функціонального стану організму, несе здоров’я іншим людям – моїм землякам на моїй рідній Батьківщині.

Чи були у Вас сумніви щодо обраного шляху? Чи не заважали консерватизм та інерційність нашого суспільства у сприйнятті нових методів у медицині?

– Я розумів, що займаюся не тим, до чого прагне моя душа. Коли я вирішив усе змінити у своєму житті, залишив практичну стоматологію, яка приносила стабільний, пристойний дохід, повагу пацієнтів, тоді на своєму шляху я зустрічав багато різних людей. І як мінімум разів зо ста чув слова: «Куди ти йдеш, що ти таке робиш!». Тож сумніви були, але вони сіялися людьми з боку. За філософією Декарта принцип сумніву став основоположним для створення нової філософії. І я рухався за власним дороговказом, з яким моя душа прийшла у цьому тілі у цей світ. Переконувався, що маю сповідувати свою власну філософію у медицині, розвіювати сумніви щодо можливостей природи і людини.

Я твердо вирішив продовжувати вивчати східні методики і нести свої знання людям. Традиційні вони для медицини чи нетрадиційні? Питання неоднозначне. Тепер ми перебуваємо на тому етапі, що все, що використовуємо у наших методиках, ми підтверджуємо на рівні Міністерства охорони здоров’я України: наші прилади, капсульовані добавки, креми, фітозбори, косметичні засоби.

На Вашу думку, у чому різниця між східною та західною медициною?

– Людина – це не лише фізичне тіло, набір кісток і м’язів. Ми є біологічною інформаційною структурою. Нині вчені стверджують, що весь навколишній світ – це набір електромагнітних частот і хвиль, з яких складається кожна клітина, кожна людина. Якщо розглядати навколишній світ, то це – суцільна метафізика, в основі якої електромагнітні частоти. Кожний орган, кожна система організму – здорового чи хворого – мають визначені електромагнітні частоти. Наші думки, мова, звуки, світло, кольори – це електромагнітні частоти. Кожна молекула коливається на своїй власній частоті.

Я спитав себе: як саме співвідносяться знання Західної і Східної медицини із сучасними знаннями? Китайці надто завуалювали, заміфізували, містифікували свій досвід. Взяти хоча б меридіани, представлені в тілі людини нервово-судинними стволами. Чи чакри: у традиційній медицині – це нервово-судинні сплетіння. Це ті ж меридіани, певні канали, що зв’язують внутрішні органи людини з кінчиками пальців рук і ніг. Нічого надособливого – різні підходи з використанням тисячолітніх практик.

Прилад Паркес-Медікус, яким Ви користуєтеся у своїх практиках. Які його характеристики, історія винаходу?

 

– Це – апогей наполегливої праці мого вчителя Ігоря Івановича Павлусенка – розробника програмно-апаратного комплексу для електродинамічної терапії функціонального стану організму. За понад 30 років наукових та практичних пошуків це вже 4-й прилад у лінійці приладів. Перед цим були: Паркес – 7 програм, Паркес – 77, Паркес – 455. Є пацієнти, які користуються першими приладами професора Павлусенка й досі.

Прилад портативний, багатофункціональний, безпечний, дозволяє проводити фізіотерапевтичні процедури з лікувальною та профілактичною дією. Його інтерфейс є логічним, зрозумілим, зручним, простим, надійним і стабільним у використанні. В останній його версії зібрані 923 оздоровчі програми. Грамотне застосування цих програм дозволяє відновити «правильну роботу» всіх клітин, органів і систем нашого організму, що веде до відновлення і підтримання цілісної електромагнітної структури організму. Методика електромагнітної мікрострумовової корекції дозволяє отримувати просто приголомшливі за своєю ефективністю результати. Але краще реально спробувати його дію, записавшись на пробний сеанс.

Як почувається Паркес-Медікус у конкурентному середовищі?

– Поза конкуренцією. Після декількох років спостережень на ефективність та безпечність, антипаразитарні та відновлювальні властивості прилад запатентували. Це єдиний апарат, який  2014 року пройшов ліцензування. Він занесений до реєстру медичних нововведень і рекомендований Міністерством охорони здоров’я України для використання в медичних установах та домашній практиці і є абсолютно легальним на законних підставах. Є відповідні протоколи, методичні рекомендації. Програмно-апаратний комплекс функціональної корекції організму Паркес-Медікус сьогодні не має аналогу у світі.

– Як просуваєте прилад на ринок медпослуг?

– Більшість виробників використовують відомі ще 100 років потому електромагнітні частоти Хілди Кларк, Дональда Райфа та інших зарубіжних та вітчизняних вчених. Професор Павлусенко нині зосереджений не на лікарській практиці, а на наукових дослідженнях. Тому прилад просувається на ринку настільки активно, наскільки активно ним користуємося. Ми не штурмуємо, а продовжуємо вивчати можливості. Працюють учні Ігоря Івановича. Паркес-Медікус придбали аналогічні установи Туреччини, Казахстану. Але інформації про нас недостатньо. Офіційна медицина, як відомо, є досить закритою територією.

 

– Олеже Володимировичу, коли я вперше почула про Центр здоров’я, молодості і активного довголіття «Алхімія Стихій», мене дещо вразила назва: сміливо, метафорно, з викликом. Поясніть, чому саме Алхімія Стихій?

Зазвичай, вирішуючи складні чи просто важливі питання, а назва компанії – це важливе питання – я звик посилати в простір свій запит і… чекати відповіді. Якось я їхав у відрядження до Львова приймати пацієнтів. Прокинувся посеред ночі з чітким розумінням того, як має називатися компанія. Це саме Алхімія Стихій.

З древніх часів люди звикли до поняття, що алхімія – це перетворення металів у золото. Але в дійсності, коли подивимося у словник, то в цьому випадку алхімія – це перетворення хвороб у здоров’я, проблем – в успіх, негативу – в позитив. Чому стихій? Подивіться навкруги і візьміть для прикладу травинку. Ми у своїй праці використовуємо багато різних трав. Кожна травинка росте завдяки всім стихіям: сонцю, вітру, воді, землі. Так само стихії мають у собі електромагнітні частоти. Ось коротка відповідь на це запитання.

– І як часто Вам ставлять це запитання?

– Після того, як я записав відео і виклав його в ЮТУБі – все рідше, але ставлять. Нещодавно одна пацієнтка на прийомі повідомила, що зацікавилася нашою методикою, але назва її відштовхнула. За її словами, це схоже на якусь магію, щось незрозуміле. І вона до цього не готова.

Якщо людина не готова сприйняти нашу філософію, основи, поняття, розуміння, на яких будується методика оздоровлення, оновлення, тоді їй не до нас. Потрібно змінити себе, свої думки, обставини, якщо потрібно – оточення, адже якщо людина ментально не готова, то чи буде ефект? Думки матеріалізуються. Світ чекає змін від нас самих… Я керуюсь розумінням: якщо хочеш щось змінити – почни з себе.

Спілкувалася Тамара МАРКЕЛОВА

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code