У Києві пройде виставка Ганни Криволап «Причетність»

4 жовтня в Музеї історії Києва відбудеться відкриття виставки «Причетність» талановитої української художниці, членкині Національної спілки художників України та міжнародного арт-об’єднання «Syrlin Kunsverein International»,  Ганни Криволап. 

Відкриття виставки – 4 жовтня о 19:00 за адресою вул. Богдана Хмельницького, 7. Виставка триватиме до  27 жовтня 2019 року.

У творчості художниці Ганни Криволап – все не випадково. Назва нової виставки «Причетність». До такого поняття можна підібрати синонімічний ряд: причетність, включеність, зацікавленість, дотик, долучення, участь: усі ці характеристики підходять до того, що робить Ганна Криволап у своїй творчості. Її живопис, насичений кореневою візантійською мозаїчністю, своїм різнобарв’ям нагадує хорове багатоголосся.

Картини художниці несуть певний український код, в якому зашифрована величезна кількість символів. Це і стрічки з вінків прекрасних жінок, і мозаїки Софії Київської, втілені в мальовничі метафори. Все, до чого торкаються пензлі Ганни Криволап насичується атмосферою України, її минулим, сьогоденням і майбутнім. Картини художниці захоплюють яскравістю мальовничих образів і роблять глядачів причетними до духовного життя нашої країни.

Художник Анатолій Криволап зазначає: «Трансформація елементів старовинної мозаїки в сучасні абстрактні композиції збуджує уяву і дає можливість подорожувати у часі, поєднуючи минуле, теперішнє і майбутнє».

Куратор виставки Анна Володимирська – мистецтвознавиця, журналістка, письменниця. Авторка понад 50-ти книг з мистецтва, педагогіки, психології. Розробляє і викладає власні програми з мистецтва, психології та арт-терапії. Переможець конкурсу “Кращі мас – медіа про кращі бренди” в номінації Золоте перо України в 2001 році. У 2013 році книги А.О. Володимирській, за версією журналу «Фокус», увійшли в ТОП-10, найбільш читаних і популярних письменників України.

Про автора: Ганна Криволап народилася 1977 року в Києві. Закінчила Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури. Член Національної спілки художників України та міжнародного арт-об’єднання «Syrlin Kunsverein International». Її роботи зберігаються у Музеї сучасного мистецтва (Київ, Україна), у Запорізькому художньому музеї, Музеї молодого мистецтва (Відень, Австрія), а також у приватних колекціях Австрії, Німеччини, Польщі, Голландії, Канади, Норвегії, Швеції, Туреччини, та США.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code