Про ключові загрози економіці та точки росту

УРБ, Фонд підтримки економічної безпеки, платформа взаємодії бізнесу Бізнес100 представили майбутньому Президенту ключові загрози економіці та точки росту

 УРБ підписала Меморандум про співпрацю та взаємну підтримку проектів документів, які мають визначити засади економічної політики в Україні на найближчу перспективу

12 квітня в ІА «Укрінформ» представники Української радибізнесу,  Фонду підтримки економічної безпеки, платформи взаємодії бізнесу Бізнес100 представили своє бачення ключових загроз для україньскої економіки та напрямки державної політики для їх подолання. Український бізнес підготував ще одну консолідовану позицію щодо негайних реформ, які незабаром будуть передані Президенту України та парламентським фракціям й групам.

Проекти Доктрини та інших нормативно-правових актів розроблені провідними незалежними експертними інститутами України, рівновіддаленими від усіх політичних сил. «Сьогоднішнє наше об’єднання та підписання Меморандуму – це тільки початок і ми запрошуємо до підписання інші бізнес-об’єднання, – зазначив Віталій Антонов, голова Наглядової Ради «Концерну Галнафтогаз», голова Наглядової ради «Фонду підтримки економічної безпеки України». – Ми всі говоримо про одне й те саме, і ми розуміємо як нам захищати Україну. Мета цього Меморандуму – це спільне розуміння, куди ми йдемо та що ми робимо».

– Це консолідована позиція українського бізнесу, оскільки сумарно всі підписанти Меорандуму представляють  підприємства малого, середнього та великого бізнесу із сумарним оборотом у 650 млрд грн на рік та є роботодавцями для 1,2 млн осіб, – говорить Надія Бедричук – директор Української асоціації прямого продажу,  член наглядової ради УРБ. – Свої вимоги вітчизняний бізнес оформив у вигляді проекту Доктрини економічної безпеки України та топ 10 пріоритетів бізнесу. А між собою Фонд, Бізнес100 та УРБ підписали Меморандум про співпрацю.

На думку Анатолія Долинного – президента Української федерації індустрії безпеки, члена наглядової ради УРБ, «відбулася надзвичайно важлива подія. Це ознаки сталого процесу розвитку, характеристикою якого є інклюзивність та формування пропозицій за повним циклом формування державної політики. І це дасть законотворчому процесу якість».

Олександр Громико, власник Saturn, член «Фонду підтримки економічної безпеки України», член наглядової ради УРБ, зазначив: «Доктрина – це рамковий документ, але він нам надзвичайно потрібен. У ній прописуються всі загрози нашій економіці, прописуються заходи для попередження цих загроз та всі перспективи розвитку економіки. Такий проект має бути прийнятий як державний документ та реалізований якнайшвидше».

«Залишилось небагато, щоб країна перемогла. Дуже дивно, що за ці роки не було Доктрини економічної безпеки України, – наголосив Григол Катамадзе, Президент ВГО «Асоціація платників податків України», член наглядової ради УРБ. – Це єзасадничий документ, який мусить бути в кожній країні. Ми вже зробили перші кроки, тепер залишилось, щоб політичні сили, які прийдуть у цьому році у Парламент, взяли на себе зобов’язання прийняти всю необхідну законодавчу базу для запобігання ключовим загрозам економічної безпеки України».

Володимир Чеповий, співзасновник платформи «БІЗНЕС100», шеф-редактор журналу «БІЗНЕС», зауважив, що: «Бізнес турбується реальною перспективою економіки країни. Це в наших силах – зробити цей білий, прозорий бізнес-субєкт. Суб’єкт який стане на противагу олігархії, тому що ми прозорі, ми публічні».

«Якщо ми не зробимо цього зараз – ми втратимо країну. Далі буде точка вибору для тих людей, кому будуть представлені проекти нормативно-правових актів», – зауважив В‘ячеслав Лисенко – власник Укр-Китай Коммунікейшин, член «Фонду підтримки економічної безпеки України».

«Малому бізнесу дуже важко домовитися і об’єднатися, набагато важче ніж середньому та великому, – вважає Надія Бедричук – директор Української асоціації прямого продажу,  член наглядової ради УРБ. – Але немає країни, де малий бізнес себе почуває погано, а середній та великий добре. Ми підтримуємо УРБ, тому що нам не потрібно воювати. У нас єдині вороги – це люди, які роблять бізнес навколо бюджетних коштів, які роблять бізнес зі своєї посади, які створюють перепони тому, щоб в Україні було економічне зростання. Ми за те, щоб розвивати легальне поле».

Михайло Соколов, заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради, член наглядової ради  УРБ, сказав: «Те, що ми зараз робимо, на мою думку, є дуже актуальним. Цей документ, який ми з вами будемо сьогодні підписувати, оснований на принципах відкритої економіки. Це правильний шлях».

Юрій Пероганич, генеральний директор Асоціації підприємств інформаційних технологій, член наглядової ради УРБ, зазначив, що реалізація визначених бізнесом реформ матиме не лише економічне, але й патріотичне та моральне значення: «Зниження ставок податків за рахунок обілення бізнесу і розширення податкової бази сприятиме зміцненню держави, підвищенню взаємної довіри громадян. Бізнес і суспільство поступово усвідомлюють, що використання схем” для ухилення від оподаткування є злочинним і аморальним, адже приводить до обкрадання не когось конкретно, а всього народу».

Після виборів проекти документів будуть передані Президенту України та політичним силам, представленим у парламенті, для їх обговорення, погодження та прийняття у формі нормативно-правових актів держави.

За підсумками обговорення сторони погодили спільне звернення до  громадян україни, кандидатів у Президенти України, іноземних партнерів та всіх політичних сил.

З повагою, Юрій Пероганич <director@apitu.org.ua>

Асоціація підприємств інформаційних технологій України
http://apitu.org.ua044 284 0892067 505 1201

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code