«У нашім раї» побувають і східняки

pic15 листопада у Національному музеї Тараса Григоровича Шевченка вібулася презентація виставки «У нашім раї», присвячена 200-річчю з дня народження Кобзаря. Назва проекту – рядок із відомого вірша. Ідея виставки полягала у новому сприйнятті творчості Шевченка через художній діалог із творами сучасного мистецтва…

      5 листопада у Національному музеї Тараса Григоровича Шевченка вібулася презентація виставки «У нашім раї», присвячена 200-річчю з дня народження Кобзаря. Назва проекту – рядок із відомого вірша. Ідея виставки полягала у новому сприйнятті творчості Шевченка через художній діалог із творами сучасного мистецтва.
     На презентації каталогу також було показано фільм Анни Войтенко «Місто». Це – розповідь про Київ, роздуми над його минулим і теперішнім. Куратор проекту, Галина Скляренко, каже, мовляв робили все, що могли, для популяризації виставки.
– Міністерство культури України не прийшло на відкриття нашої виставки і модель їхньої поведінки мене дивує, – щиро зізналася Галина Яківна під час заходу. – Неприємно, що їм байдуже до розвитку сучасного мистецтва…
     Учасники виставки – митці різних творчих спрямувань. На презентації були присутні художники Віктор Марущенко, Тиберій Сільваші, Олександр Бабак, Анатолій Степаненко, Анна Миронова, представник заступника директора інституту Проблем сучасного мистецтва Владислав Тузов, відомий мистецтвознавець Анна Рєвєнко, критики Констянтин Дорошенко і Тетяна Лісун.
Організатори мають надію, що покажуть цю виставку і жителям Сходу України, мовляв, хочемо, аби й ті наші земляки стали обізнаними у «вічних українських питаннях», відповісти на які має країна і кожен із нас.
     Концепції на наступну виставку є, але пропозицій нема, тому організатори сподіваються, що Міністерство культури України надалі допоможе їм у розвитку сучасного мистецтва.

Анастасія Волошина

На фото – роботи, які були представлені на виставці

pic1

 

pic2

 

pic3

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code