Носії української — п’яті в світі за вікіпедійною пасіонарністю серед носіїв найпопулярніших мов

скачанные файлыОпубліковані дані статистики за лютий 2018, які серед іншого містять показник вікіпедійної пасіонарності — число активних зареєстрованих редакторів у тому чи іншому мовному розділі Вікіпедії (5+ редагувань за місяць) на мільйон носіїв мови. Рейтинг обмежений знизу значенням у 5 «пасіонаріїв» (редакторів, які внесли за місяць не менше 5 правок) на мільйон мовців. Включені мови, які мають більше 40 млн носіїв.

 

9912313313
Генеральний директор Асоціації підприємств інформаційних технологій України і засновник ГО «Вікімедіа Україна» Юрій Пероганич відзначив, що українська «Вікіпедія» розвивається лише зусиллями волонтерів-редакторів. Він нагадав, що статтю може створити кожен охочий, так само, як і відредагувати вже існуючу, а також відмітив, що кожна правка у Вікіпедії зберігається окремо, тому тут нічого не можна зіпсувати безповоротно.
Пан Пероганич закликав носіїв української мови бути сміливими і долучатися до редагування «Вікіпедії».

Українська Вікіпедія — 12-а в світі за розміром і 20-а за відвідуваністю. Щодня в ній створюється близько 200 нових статей і здійснюється близько 7 тис. редагувань.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code