Мандри та живописні враження Галини Попінової

pol1Живописні пленери та мандри тісно переплелися у творчості молодої київської художниці Галини Попінової. Вони визначають її творчу постать, формують як художника та надихають на створення неймовірно красивих, легких та емоційно насичених творів мистецтва. Складний, але надзвичайно притягальний жанр пленеру давно привернув увагу Галини – ще з часів навчання в Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури (майстерня народного художника України, професора В.І. Гуріна).

pol1

pol2Живописні пленери та мандри тісно переплелися у творчості молодої київської художниці Галини Попінової. Вони визначають її творчу постать, формують як художника та надихають на створення неймовірно красивих, легких та емоційно насичених творів мистецтва. Складний, але надзвичайно притягальний жанр пленеру давно привернув увагу Галини – ще з часів навчання в Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури (майстерня народного художника України, професора В.І. Гуріна).       pol3

Крім того, пленер був улюбленим жанром славетних і відомих Галини Зорі та Петра Сльоти – бабусі та дідуся художниці. Багато чудових пленерних творів створила і її мати – відома художниця Оксана Сльота. А батько Галини – прекрасний графік Микола Попінов – навчав дочку малюнку та композиції, привчав до переосмислення та аналізу, формував особистість та вміння бачити світ по-особливому, мистецьки. Головне у пленерному живописному творі, на думку Галини, це майстерність художника за допомогою засобів образотворчого мистецтва справити певне враження на глядача. На полотні поціновувач мистецтва має побачити не тільки мальовничі куточки природи, а, перш за все, образи та ставлення митця до оточуючого світу. Саме у вмінні трансформувати та узагальнити візуальну інформацію, розпізнати і почути у серці імпульс, який спровокує до мистецького переосмислення та бажання малювати саме цей сюжет, і полягає складність пленерного живопису. Але в цьому і його перевага, адже привносить у художній витвір життя та наповнює всіма барвами емоцій. Саме тому інтерес до мистецтва пленерного живопису поза модою та віяннями.
     Мандруючи у пошуках натхнення, стежки художниці пролягають не тільки через Україну, а й через Грузію, Італію, Іорданію, Ізраїль, Хорватію, Черногорію, Францію, Іспанію, ОАЕ. Втім, живописні твори, створені в Україні, складають найзначніший доробок у творчій скрині Галини Попінової. Крим і Карпати, Волинь і Київщина, Чернігівщина і Вінничина… Географія українських мандрів вражає різноманіттям та тонким відчуттям особливостей простору і місцевості, в яких опинялася художниця. Неймовірно красива, фантастична, і допоки що мало відома широкому загалу наших громадян та її гостей, Україна постала на полотнах Галини Попінової надзвичайною – і впізнаваною, і невідомою.

Наталя Сухоліт

pol4

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code