В Москві звільнено заступника директора Національного культурного центру України

5 жовтня директор Національного культурного центру України в м. Москва Володимир Іонов звільнив з займаної посади заступника директора Андрія Бабікова за дестабілізації роботи культурного центру.

5 жовтня директор Національного культурного центру України в м. Москва Володимир Іонов звільнив з займаної посади заступника директора Андрія Бабікова за дестабілізації роботи культурного центру.
Після закриття української бібліотеки та винесеним рішенням Московського суду про знесення Свято-Троїцького храму Української православної церкви Київського патріархату, останнім місцем зустрічі української громади залишився Національний український культурний центр в Москві. В центрі працюють курси української мови, магазин «Українська книга», бібліотека імені Богдана Ступки. Працює українська недільна школа, навчальна програма якої передбачає вивчення української мови, народних звичаїв, історії України, української музичної культури…
Оскільки центр діє за міжурядовими угодами, закрити його як бібліотеку не вийде. 15 років посаду директора Центру займав Володимир Мельниченко, бувший співробітник ідеологічного відділу ЦК КПРС, директор  Центрального музею Леніна в Москві. У 2105 році після закінчення контракту Мельниченко залишив посаду, але залишив на місці свого заступника  Андрія Бабікова, який більше  займався здачею приміщень в оренду, а не культурою.  
В березні цього року Київ призначив нового директора Володимира Іонова. Більше 6-ти місяців знадобилось щоб ввести його підпис в реєстр, саботувалась робота бувшого в.о. директора, неодноразово для юридичної підтримки приїжджали фахівці з Києва.
Неодноразово з приміщення Центру зривали український прапор, організовували акції протесту, останнім акордом було – розіграна сценка з «захопленням центру сепаратистами». Громада української діаспори сподівається на відновлення роботи Національного культурного центру України в активному режимі та патріотичному вихованні маленьких українців, які проживають в Росії.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code