У Львові “майдан АТОвців” погодився на компенсацію

image001Як повідомляє агенція galinfo 4 жовтня сесія Львівської міської ради вирішила питання пікетувальників – бійців АТО, які вже більше як два тижні живуть в наметовому містечку під Ратушею. Депутати проголосували за погоджений проект ухвали щодо вирішення земельних питань бійців АТО.

image001 
 Фото: Сергій Бобра, Гал-Інфо

Як повідомляє агенція galinfo 4 жовтня сесія Львівської міської ради вирішила питання пікетувальників – бійців АТО, які вже більше як два тижні живуть в наметовому містечку під Ратушею. Депутати проголосували за погоджений проект ухвали щодо вирішення земельних питань бійців АТО.
Головує на сесії міський голова Львова Андрій Садовий.
На початку одразу постало питання “Про захист інтересів учасників АТО, мешканців Львова”.
За словами Андрія Садового, в результаті консультацій був напрацьований проект ухвали, який є “спільним компромісом”.
Перед депутатами виступив голова “Всеукраїнської спілки учасників АТО”, який є співорганізатором акції протесту, Сергій Дячишин.
Він звернувся до депутатів з проханням передбачити кошти в бюджеті для виділення кожному учаснику бойових дій по 100 тис. грн – взамін ділянки під будівництво.
“Багато людей хочуть взяти кошти. Закликаю вас сприяти будівництву будинку на вул. Під Голоском для сімей загиблих та інвалідів. Депутатський корпус має допомагати і сприяти виділенню землі в околицях Львова. Щоб на майбутнє не було таких інцидентів, як є зараз”, – сказав він.
Своєю чергою Андрій Садовий сказав: “Солдат, який воює, має мати максимальну увагу, захист і підтримку. Держава багато обіцяє, але не завжди виконує обіцянки, але це наші українці і наш обов’язок допомогти їм. Ми не можемо забезпечити житлом сьогодні всіх. Однак ми на 2017-2020 роки передбачимо 400 млн грн в бюджеті Львова для тих, хто пройшов війну. Але тим, хто реально пройшов війну, а не тим туристам, які з’їздили на один день. Для цього буде працювати спеціальна група. Місто має багато навантажень, але в часі війни допомога є нашим святим обов’язком”.
Ухвалу озвучила начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич. Вона заявила, що рішення не означає завершення якогось етапу роботи, але передбачає додаткове напрацювання його.
“Рішення складається з блоків. Ми викладаємо у новій редакції програму забезпечення житлом учасників АТО та механізму виділення земельних ділянок.
Другий блок – це розписання бюджетної процедури виділення по 100 тис грн тим, хто відмовляється від земельних ділянок. Окрім того, міський голова вже звернувся з листом до Держгеокадастру про сприяння виділення земельних ділянок учасникам АТО в околицях Львова”, – сказала Пайонкевич.
Андрій Садвоий нагадав, що 650 львів’ян вже отримало землю в області.
Також депутати звернулися до голови Львівської ОДА Олега Синютки та до керівника Держгеокадастру щодо виділення 48,1 гектара землі між Рясним і Білогорщею.
До ухвали були зауваження депутатів. Зокрема, голова фракції УКРОП Ігор Телішевський звинуватив Андрія Садового у цинізмі. Він наголосив, що в ухвалі немає жодної конкретики, не передбачені кошти в бюджеті. Однак він же заявив, що якщо учасників АТО це влаштовує, то депутати ухвалу підтримають.
Ігор Телішевський запропонував скасувати ухвалу про списання інвестиційних зобов’язань готелю “Леополіс”, а отримані внаслідок такої ухвали більше як 20 млн грн передати АТОвцям.
Галина Пайонкевич сказала, що це неможливо, бо рада не може скасовувати свої рішення.
Голова фракції “Свобода” Маркіян Лопачак заявив, що ухвалу писали без “Свободи”. Він також запропонував збільшити суму грошей на забезпечення виконання ухвали до 540 млн грн, адже у Львові є 5 400 учасників АТО.
Також Лопачак запропонував включити в проект рішення і забезпечення бійців, які воювали в добровольчих батальйонах.
Отож, згідно з ухвалою для фінансування програми забезпеченням житлом учасників АТО у бюджеті Львова на 2016 рік передбачено 10 млн грн. Також записано щорічно передбачати у бюджеті Львова по 100 млн грн протягом чотирьох років, починаючи з 2017 року, всього 400 млн грн. Йдеться про грошові компенсації взамін землі та житла.
“За” проголосувало 53 депутатів. Пікетувальники зустріли таке рішення оплесками.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code