Київська оперета відкриває новий сезон

69Відкриття нового театрального сезону в Національній опереті – це зажди яскраве, збуджуюче, інтригуючи дійство. Не став виключенням і цьогорічний 82-й сезон. Під час зустрічі з пресою і глядачами художній керівник театру Богдан Струтинський подякував присутнім за любов, підтримку та увагу до діяльності театру та не без гордості повідомив, що цього літа у театрі вдалося замінити всі тепломережі, систему вентиляції та кондиціонування, а це означає, що артисти, персонал та глядачі як під час репетицій так і під час вистав будуть почуватися затишно й тепло. Крім того, наголосив у своєму слові пан Струтинський, є ще одна чудова новина: відтепер театром можна здійснити віртуальну подорож.

69

Відкриття нового театрального сезону в Національній опереті – це зажди яскраве, збуджуюче, інтригуючи дійство. Не став виключенням і цьогорічний 82-й сезон. Під час зустрічі з пресою і глядачами художній керівник театру Богдан Струтинський подякував присутнім за любов, підтримку та увагу до діяльності театру та не без гордості повідомив, що цього літа у театрі вдалося замінити всі тепломережі, систему вентиляції та кондиціонування, а це означає, що артисти, персонал та глядачі як під час репетицій так і під час вистав будуть почуватися затишно й тепло. Крім того, наголосив у своєму слові пан Струтинський, є ще одна чудова новина: відтепер театром можна здійснити віртуальну подорож. Це стало можливим завдяки спільному проекту компанії Google Україна і Київського національного академічного театру оперети за підтримки Міністерства культури України. Результатом реалізації проекту став спеціальний сайт http://authenticukraine.com.ua/opereta/ua/. Директор Google Україна Дмитро Шоломко у свою чергу висловив сподівання, що віртуальний тур подарує всім відвідувачам позитивні емоції, і дасть змогу дізнатися багато нового про історію та життя Київської оперети.
На цьому сюрпризи з нагоди відкриття 82-го театрального сезону не закінчилися. Присутнім презентували мистецький проект «Єгипет очима українських художників». Серед живописних робіт, створених в Єгипті художниками Олегом Дричаком та Олександром Храпачовим, представлені фотографії київської фотохудожниці Тетяни Мосс, яка також брала участь у проекті. Виставка експонуватиметься в фойє другого поверху Київського театру оперети до 10 жовтня.
Святковий гала-концерт розпочався увертюрою до оперети «Паризьке життя» Ж. Оффенбаха і був зустрітий щедрими оваціями та схвальними вигуками глядачів. Для багатьох присутніх – це новий сезон культурного життя столиці, передчуття яскравих, цікавих, сповнених приємних сюрпризів та несподіванок, вистав і концертів. Адже художній керівник театру Богдан Струтинський не боїться експериментувати, брати до репертуару нові жанри, не притаманні опереті. Ефектний і такий сміливий підхід знаходить щирий відгук в серцях шанувальників театру.
У першому відділенні гала-концерту глядачі побачили і почули улюблені номери та декілька прем’єр класичної оперети та мюзиклу. Зокрема звучала музика Йоганна Штрауса, Йоганна-Себастьяна Баха, Ференца Шуберта, Джузеппе Верді, Імре Кальмана, Ференца Легара тощо.
Друге відділення було створене із композицій сучасних авторів: Фреді Меркьюрі, Елтона Джона, Пола Маккартні, Ендрю Ллойда Веббера. У фіналі концерту у виконанні всіх артистів, які брали участь у концерті, прозвучала пісня Олександра Пономарьова «Разом назавжди».
Довго не вщухали оплески вдячних глядачів за радість і насолоду, подаровану цього святкового вечора талановитим дружнім колективом Київської оперети. Програма дійсно шедевральна, смілива, навіть провокаційна. Але як розповідають артисти – експериментувати з репертуаром вони практикують не вперше. Часто поєднують класичне та сучасне, аби здивувати вибагливого глядача і зацікавити молоде покоління. Програма 82-го сезону поєднала шедеври класичної музики і сучасні світові хіти, які вже стали класикою.
«Ми ставимо вічні цінності. Нам цікаво відкривати сучасну музику для українців, яка вже давно завоювала глядачів у всій Європі та світі», – поділився своїм баченням щодо програми гала-концерту художній керівник театру Богдан Струтинський.
У листопаді на глядачів чекає прем’єра вистави «Графиня Маріца», муз. І. Кальмана, яка є спільним проектом Національної оперети і посольства Угорщини. Також в репертуарі з’явиться «Севільський цирульник» Джоаккі́но Россіні й музична казка «Пригоди Буратіно», муз. О. Рибнікова.

 

5-44 18-12

31-7 35-4

45-2-1 46-4

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code