Штаб АТО спростовує інформацію ЗМІ про відхід силовиків з Маріуполя

Штаб антитерористичної операції спростовує інформацію засобів масової інформації про відхід українських силовиків з Маріуполя Донецької області.
Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в соціальній мережі Facebook.
“Учора низка ЗМІ поширила інформацію із красномовними, однак неправдивими заголовками про те, що нібито українська армія залишила Маріуполь. Через некомпетентність або відсутність розуміння військової термінології деякі видання, зокрема в мережі Інтернет, зіграли на руку нашому ворогу й увели в оману певну частину суспільства”, – сказано в ньому.
За даними штабу АТО, 26 червня біля Бердянського бойовики обстріляли й зруйнували спостережний пункт Спільного центру з контролю й координації питань припинення вогню й стабілізації лінії розмежування сторін.
Тому спостерігачі змушені були перемінити місце своєї дислокації; в офіційному повідомленні не йшлося про залишення блокпостів або опорних пунктів сил АТО.
Також штаб АТО нагадує, що незважаючи на численні обстріли з тимчасово окупованих проросійськими бандформуваннями територій, ситуація на цій ділянці перебуває під повним контролем сил операції.
Як повідомляло агентство, Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки й співробітництва в Європі заявила, що, зі слів начальника української сторони в СЦКК, вранці 26 червня бойовики обстріляли територію поблизу Бердянського.
У результаті цього ракетного удару було знищено автомобіль СЦКК, що змусило українську сторону відмовитися від спостережного поста СЦКК у цьому районі.

Українські Новини

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code