Андрій Іллєнко: “Держбюджет було затверджено лише руками кнопкодавів”

38372837625 грудня 2015 року, виступаючи з парламентської трибуни, народний депутат України від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко наголосив, що Державний бюджет України на 2016 рік було ухвалено винятково зусиллями кнопкодавів. На його переконання, якщо й далі відбуватимуться такі ганебні голосування, і на це всі заплющуватимуть очі, не потрібно дивуватися, що у парламенті повториться щось подібне до голосування за «драконівські закони» 16 січня 2014 року…

38372837625 грудня 2015 року, виступаючи з парламентської трибуни, народний депутат України від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко наголосив, що Державний бюджет України на 2016 рік було ухвалено винятково зусиллями кнопкодавів. На його переконання, якщо й далі відбуватимуться такі ганебні голосування, і на це всі заплющуватимуть очі, не потрібно дивуватися, що у парламенті повториться щось подібне до голосування за «драконівські закони» 16 січня 2014 року.
Із парламентської трибуни свободівець наголосив, що вже укотре посеред ночі, у режимі цейтноту, ультиматумів, без дотримання процедур і навіть без видимості дотримання Регламенту було затверджено головний фінансовий документ країни на 2016 рік. За його словами, цей документ провальний, бо відображає ситуацію економічної катастрофи, у якій Україна перебуває великою мірою завдяки непрофесіоналізму і корумпованості чинного уряду.
«У цьому бюджеті ми не побачили жодної конкретики: планів подолання економічної катастрофи, механізмів і царин економіки, на яких уряд планує робити акцент, аби виходити з колосального падіння ВВП. Незрозуміло, як влада забезпечуватиме бодай мінімальний прожитковий рівень громадянам, що нині стали жебраками. На жаль, у цій ситуації немає нічого дивного, бо безвідповідальність, якщо за неї не карати, породжуватиме ще більш нахабну відсутність відповідальності. Згадаймо минулорічне ухвалення бюджету – тоді розповідали, що це «виняткова ситуація, так більше не буде, наступного разу усе буде по закону», але зараз ми побачили дежавю.
Це свідчить про те, що поки чинний уряд перебуватиме у кріслах, жодних змін на краще в державі не буде. Ба більше, учора бюджет було ухвалено лише масовим кнопкодавством. І якщо на це заплющуватимуть очі, мовляв, у таких ситуаціях можна відступитися від законів і принципів, не потрібно дивуватися, що у парламенті повториться щось подібне до голосування за «драконівські закони» 16 січня 2014 року, – заявив Андрій Іллєнко.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code