“Газ України” подала позов проти підприємств Фірташа на 5,7 мільярда

“Газ України”, дочірня компанія НАК “Нафтогаз України”, 28 квітня подала до суду позов про заподіяння збитків підприємствами групи Ostchem на загальну суму 5,7 млрд гривень.
Про це повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” у прес-службі держхолдингу.
За її даними, вказана сума складається з боргу за поставлений “Газом України” підприємствам Ostchem газ в 2010-2011 роках і неоплачений до теперішнього часу, а також з недоотриманих компанією доходів.
Зокрема, на “Рівнеазот” прпадає 1,0 млрд гривень заборгованості і 0,7 млрд гривень недоотриманих доходів; на черкаський “Азот” – 0,5 млрд гривень і 0,4 млрд гривень; на концерн “Стирол” (Горлівка Донецької обл.) – 1,0 млрд гривень і 0,7 млрд гривень; на “Сєверодонецький” Азот “- 0,8 млрд гривень і 0,6 млрд гривень.
У НАК також нагадали, що Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання слідства про накладення арешту на природний газ в обсязі 499,1 тисяч кубометрів, який зберігається в сховищах ПАТ “Укртрансгаз” і належить підприємствам групи компаній Ostchem.
Зокрема, накладається арешт на 442,2 млн кубометрів газу “Сєверодонецького” Азоту “, 49,4 млн кубометрів газу “Рівнеазоту”, 7,5 млн кубометрів газу “Стиролу”, а також 0,0001 млн кубометрів газу черкаського “Азоту”.
Суд також зобов’язав “Укртрансгаз” прийняти на відповідальне зберігання зазначені обсяги газу і заборонив будь-яке розпорядження ним, у тому числі продаж або передачу.
Вартість газу, на який накладено арешт, згідно з цінами, встановленими поки НКРЕКУ, становить 3,6 млрд гривень.
Як повідомлялося, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк 30 квітня заявив, що МВС відкрило кримінальне провадження за фактом злочинної змови працівниками НАК “Нафтогаз України” і компанією Ostchem, в результаті якого державі завдано збитки у розмірі 5,7 млрд гривень.
Яценюк також заявив, що Генпрокуратура і МВС просять суд заарештувати 500 млн кубометрів газу групи Ostchem.

Українська правда

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code