Весняна феєрія Олесі Сінчук

Олеся Снчук фортепанн композицїНад Києвом мріє весна. Як і тисячі років тому, вона обіймає душі життєдайним теплом, дарує надію. У такий час хочеться вірити в добро, жити і творити. Літати  у обіймах мрій! Саме так назвала свій творчий вечір композитор, співачка, поетеса, член Національної Ліги композиторів України та Національної спілки театральних діячів України Олеся Сінчук.

Олеся Снчук фортепанн композицїНад Києвом мріє весна. Як і тисячі років тому, вона обіймає душі життєдайним теплом, дарує надію. У такий час хочеться вірити в добро, жити і творити. Літати у обіймах мрій! Саме так назвала свій творчий вечір композитор, співачка, поетеса, член Національної Ліги композиторів України та Національної спілки театральних діячів України Олеся Сінчук.
Концерт відбувся 26 березня 2016 року у чудовому залі Музею Лесі Українки. Відкрила святкове дійство народна артистка України Раїса Недашківська. Вона згадала першу зустріч з Олесею, її блискучу перемогу на конкурсі у Польщі, а потім їх дружбу та співпрацю творчого дуету. Після надихаючих слів видатної актриси Олеся повела слухачів чарівними стежками своєї творчості – у співучі краї веснянок, які линуть до нас крізь тисячоліття, закликають із вирію пташок, бринять у небі теплими вітрами…
Заклички весни переллялись у мрійливий сімейний дует Олесі та її чоловіка Олексія Золотухіна, який сам змайстрував прадавні гусла. У поєднанні із сопілкою вони звучать неперевершено, душа віків оживає у співучих струнах…
Гідним продовженням чаруючих мелодій сопілки та гусел стали нові пісні Олесі, присвячені коханню, родині, мальовничій поліській землі. Глядачі мали можливість почути чудових музикантів – барабанщика Сергія Яксона, який вправно володіє мистецтвом ритму та натхненного гітариста Вячеслава Ушакова.
Крім авторських пісень надзвичайне враження на гостей справили фортепіанні твори Олесі. Величні і ніжні, поривчасті і полум’яні, задумливі і стрімкі – всі вони були блискуче виконані і супроводжувалися потужними оваціями залу.
Окрім власних творів Олеся представила кілька чеських народних пісень та кілька авторських пісень польською мовою на слова Марії Конопницької. А донечка Олесі, юна піаністка Зореслава подарувала гостям святкову фортепіанну замальовку Едварда Гріга «Із карнавалу». Продовжуючи таланти мами, Зореслава вже має успіхи на поетичній ниві і чудово малює.
Незвичайним сюрпризом для глядачів став уривок із безсмертної «Лісової пісні» у виконанні Олесі. У вінку із білих троянд, натхненна,сяюча,казкова Олеся сама стала втіленням весни, незрівнянною Мавкою – ніжною, зоряною, вона будила землю від зимового сну і обіймала весь світ любов’ю! І, звичайно, після виступу отримала незатихаючий шквал аплодисментів.
На завершення Олеся подарувала прем’єру пісні – ліричну і світлу – «На вулиці Бузковій» , а ще – феєричну народну композицію «Бровари» та пісню-побажання «Я для вас бажаю, люди» . Овації наростали! Публіка скандувала – «Браво!», «Слава!», «Молодець!» . На «біс» Олеся виконала кілька давніх «хітів» – «Заповідник Всесвіту» та «Народилась Україна нова» – величальну Україні! Зал аплодував стоячи. Нарешті, із залу пролунало прохання:
-Зіграйте, будь ласка, «Вітер весни»! І завирувала стихія. Щасливий, вільний, понад часом і простором вітер фортепіанних мелодій ніс на своїх могутніх крилах красу, весну, любов, сяйво ніжності і велич таланту унікальної людини, справжнього митця з великої літери – Олесі Сінчук. Нехай же щедре сонячне Олесине серце зігріває та лікує душі людські, нехай розцвітає її неповторна творчість і нехай нові пісні,поезії, фортепіанні твори радують нас на майбутніх творчих зустрічах. Натхнення, Олесю!

Олена Соколенко,
заслужений журналіст України

 

Олеся Снчук та Раїса Недашквська на творчому вечор Олес Снчук 3 концерт 3 26 березня олеся снчук

Донечка Олес Снчук Зореслава за роялем 2

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code