США: РФ та бойовики стягнули на Донбас рекордну кількість систем ППО

Сполучені Штати заявляють, що бойовики і Росія сконцентрували в районі зіткнень на Донбасі найбільшу від серпня 2014 року кількість систем ППО.
Про це заявив офіційний представник Держдепу США Джефф Ратке, передає Укрінформ.
“Ми дуже занепокоєні у зв’язку з погіршенням ситуації в районі Широкиного, розташованого неподалік від Маріуполя, де спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, за повідомленнями від 26 квітня, спостерігала найбільш інтенсивний обстріл з початку бойових дій у цьому районі з середини лютого”, – заявив він.
Він обурився, що бойовики надалі не допускають спостерігачів ОБСЄ на свої об’єкти та в зону конфліктів.
Водночас Ракте зауважив, що “російські сили та сепаратисти збільшують кількість одиниць артилерії та ракетно-пускових установок в районах, заборонених Мінськими домовленостями”.
Крім того, за словами представника держдепу, “російські військові розгорнули додаткові системи ППО в східній Україні та перемістили кілька одиниць близько до лінії зіткнення”.
За словами Ратке, концентрація російських систем ППО у східній Україні наразі є найбільшою з серпня минулого року.
Як відомо, волонтер Юрій Касьянов повідомляв, що на Донбасі бойовики позначають свою військову техніку хрестами, щоб її можна було розпізнати з повітря.

Українська правда

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code