АТО: “Повертайся живим!” – добре сказати, а як зробити?

podch1114Насправді важко уявити, якою може бути сила позитивного наміру пересічної людини, що побажає вояку: “Повертайся живим!” або “Повертайся з перемогою!”. І він справді повертається живим і з перемогою!
Позаяк ми нічого не знаємо не лише про силу наміру інших людей, а й про силу власного наміру, тому варто до такої простої дії спонукати всіх рідних, близьких знайомих, колег.

podch1114Насправді важко уявити, якою може бути сила позитивного наміру пересічної людини, що побажає вояку: “Повертайся живим!” або “Повертайся з перемогою!”. І він справді повертається живим і з перемогою!
Позаяк ми нічого не знаємо не лише про силу наміру інших людей, а й про силу власного наміру, тому варто до такої простої дії спонукати всіх рідних, близьких знайомих, колег.
Це як «Слава Україні» в персональному масштабі. Тепер зрозуміло, наскільки це потужна дія? Це — перше, що можна й варто зробити.
Фронт, «передок», запілля — місця, дивовижні за кількістю струсів, травм і забоїв. Тут чудово працює контактний асист. Асист (англ. assist — допомога) — це дія, яку виконують для того, щоб полегшити незручність (дискомфорт) у теперішньому часі. Його роблять з метою допомогти духу людини впоратися з фізичними труднощами.
Людину відводять у те місце, де сталася травма й просять кілька разів обережно доторкнутися травмованою частиною тіла до нього. «Вилетить» миттєвий біль, і травма, якщо вона незначна, зменшиться або зникне. Це чинник фізичної комунікації. Після травми частину тіла було ніби усунуто саме від цієї точки фізичного Всесвіту. Відновлення рівня обізнаності (усвідомлення) цього часто необхідно для того, щоб одужання стало можливим.
Контактний асист можна робити самому собі, але при цьому потрібно впевнитися, що він виконується до зникнення болю. З будь-яким типом травми можна працювати контактним асистом. Якщо доступно точне місце отримання травми, то це завжди найкращий тип асисту. Контактні асисти не обмежені у використанні. Іноді вони роблять дива й допомагають.
Асисти з метою допомоги можна застосовувати й до тих, у кого трапився серцевий напад. Спочатку завжди потрібно звернутися до лікаря.
Інформація: якщо людина не потребує невідкладної медичної допомоги, проведіть цей асист. Не хвилюйтеся, з готовністю вступайте в спілкування з людиною і зробіть що-небудь позитивне з цього питання.
Процедура:
Почніть за допомогою дотиків спілкуватися з людиною в такий спосіб:
– Доторкніться до мого серця.
– А тепер я доторкнуся до вашого. Бачите, я доторкнувся до вашого серця!
– Ви відчуваєте, що я доторкнувся до вашого серця?
– Добре, тепер ви доторкніться до мого серця.
– Добре, а я доторкнуся до вашого серця.
– І ви доторкніться до мого.
Ці команди не задані строго. Продовжуйте в такий спосіб, і через деякий час людина почуватиметься краще.
Але коли кепсько буває, коли в людини зникає пульс і дихання. Це стосується тих випадків, коли в травмованого голова на місці, серце не ушкоджено, травма чи поранення, сумісні з життям, дії з дефібрилятором виконано, але життя залишає тіло.
Процедура:
Якщо людина як особистість залишає тіло, то ви просто наказуєте їй повернутися й повернути тіло до життя. Команди, спрямовані саме до цієї особистості, й повинні подаватися владним тоном.
Просто потрібно скомандувати:
– Поверніться й поверніть це тіло до життя!
Або накажіть людині:
– Повернись назад і візьми своє тіло! Негайно! Візьми його! Я наказую тобі! Прямо зараз!
І ви просто продовжуєте подавати команди з великим наміром.
Є інший спосіб повернути людину до життя. Ви можете вмовити її повернутися. В одному випадку той, хто надавав допомогу асистом, довго вмовляв одну жіночку, що їй потрібно пам’ятати про свого чоловіка, подумати про дітей без жодного відгуку. Він жодними способами не міг змусити її повернутися. Нарешті він вигукнув: “Та подумай зрештою про свого нещасного помічника!». І в цей момент вона повернулася й повернула тіло до життя.
Щойно ви повернули людину до життя, асист завершено. Звичайно, у разі необхідності, потрібно надати постраждалому всю необхідну медичну допомогу та подальші асисти для повного його одужання.
Зауваження щодо проведення: з тим, хто покинув тіло, потрібно працювати протягом трьох-чотирьох хвилин. Максимум — вісім хвилин, але з цього моменту можливий початок появи фізичних ушкоджень. Намагайтеся зробити це швидко.
Є багато асистів, і потрібно багато годин вправлятися, щоб досягти точності та впевненості у їх застосуванні.
Вищезгадані конкретні дії можуть видатися вам дещо незвичайними, проте повірте — поради зі ще незвичайнішими діями на всі випадки життя спроможний миттю видати вам у необмеженій кількості перший-ліпший досвідчений комбатант із зони АТО.
Повертайся живим!
Повертайся з перемогою!

Леонід Підчибій, правозахисник

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code