В центрі Чикаго покажуть два фільми про Україну

content full 1З 3 до 6 березня в самому центрі Чикаго, у Chicago Cultural Center, відбуватиметься кінофестиваль “Peace on Earth Film Festival”. Цього року тут буде показано також два фільми про Україну канадського та американського режисерів. Йдеться про повнометражний документальний фільм “I Am a Ukrainian: Personal Stories of a Revolution” (“Я українець: особисті історії революції”) Бена Мозеса та короткометражний документальний фільм “Holodomor: Voices of Survivors (Ukrainian Famine/Genocide)” (Голодомор: Голоси свідків) Аріадни Охримович.

З 3 до 6 березня в самому центрі Чикаго, у Chicago Cultural Center, відбуватиметься кінофестиваль “Peace on Earth Film Festival”. Цього року тут буде показано також два фільми про Україну канадського та американського режисерів. Йдеться про повнометражний документальний фільм “I Am a Ukrainian: Personal Stories of a Revolution” (“Я українець: особисті історії революції”) Бена Мозеса та короткометражний документальний фільм “Holodomor: Voices of Survivors (Ukrainian Famine/Genocide)” (Голодомор: Голоси свідків) Аріадни Охримович.
Ім’я американського режисера Бена Мозеса українцям відоме за відео відчайдушного звернення з Майдану киянки Юлії Марушевської до світової спільноти, яке подивилися мільйони людей. Бен Мозес найбільше відомий як автор та співпродюсер фільму “Доброго ранку, В’єтнам!”. Його телевізійна та кінематографічна кар’єра в Голлівуді та Нью-Йорку триває вже 40 років, а твори з його доробку одержали численні нагороди, зокрема були номіновані на “Еммі” та премії Американської кіноакадемії.
Стрічка “I Am a Ukrainian: Personal Stories of a Revolution” є телевізійним документальним кіно. Щоби розповісти історію Революції гідності, режисер обирає двох героїв — колишнього журналіста й депутата Андрія Шевченка та колишню студентку КНУ імені Тараса Шевченка Юлію Марушевську, які нині є відомими публічними особами в Україні.
Показ фільму відбудеться 6 березня, в неділю, о 2:56 pm. Режисер буде присутній на показі.

Peace on Earth Film Festival 
uapost.us

У 30-хвилинному документальному фільмі Аріадни Охримович – свідчення канадських українців про те, як вони вижили в час Голодомору. Історія створення фільму розпочалась кілька років тому, під час вшанування 75-х роковин Голодомору, коли режисер за фахом Аріадна Охримович вирішила знімати фільм.
Спільно з Конгресом Українців Канади та Українсько-Канадським Дослідно-Документаційним Центром вони отримали фінансову підтримку від Департаменту Канадської Спадщини, що дало можливість створити веб-сторінку про Голодомор – ресурс для школярів, студентів та громадськості, який дозволяє відкривати для себе невідому раніше сторінку історії України.
Наступним кроком став запис інтерв’ю з ще живими свідками геноциду українців, які врятувались, виїхавши з Радянського Союзу до Канади. Перше таке інтерв’ю було записане у 2008 р. в Торонто, наступні – у Вінніпезі, Едмонтоні, Ванкувері, Калгарі, Оттаві, Гамільтоні, Монреалі. Всього – понад 100.
Показ фільму відбудеться 6 березня, в неділю, о 1:59 pm. Режисерка буде присутня на показі.

голодоморuapost.us

Фестиваль проходитиме у Chicago Cultural Center, за адресою: 78 E Washington St, Chicago, IL 60602.

uamodna.com

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code