Де два або три українці – там і Україна

m1   Серед адресованих читачу періодичних видань мало знайдеться по-справжньому українських, для яких національні інтереси понад усе. Часопис «Оксамит» стоїть на засадах захисту українства. Ми просто і відверто говоримо про надзвичайно болючі політичні та соціально-економічні процеси, які переживає український народ.
Ми радіємо, що перше число «Оксамиту» в новому році отримають наші шановні передплатники. Нині передплатою справи кепські, але ми вдячні всім, хто виділив зі свого сімейного бюджету скромну суму на підтримку видання. І наш обов’язок у непростих умовах сьогодення – відкритий діалог з вами, дорогі читачі…

m1    Серед адресованих читачу періодичних видань мало знайдеться по-справжньому українських, для яких національні інтереси понад усе. Часопис «Оксамит» стоїть на засадах захисту українства. Ми просто і відверто говоримо про надзвичайно болючі політичні та соціально-економічні процеси, які переживає український народ.
Ми радіємо, що перше число «Оксамиту» в новому році отримають наші шановні передплатники. Нині передплатою справи кепські, але ми вдячні всім, хто виділив зі свого сімейного бюджету скромну суму на підтримку видання. І наш обов’язок у непростих умовах сьогодення – відкритий діалог з вами, дорогі читачі.
     Будуючи фундамент нової держави, наші політики нехтували найважливішим: – вони забули про його наріжний камінь – народ. З нами довго гралися в укранізацію, а ми поступово втрачали свою ідентичність. Нам замилювали очі на роззброєння, не українізували нашу армію, нав’язували питання другої державної мови, відволікаючи увагу від будівництва олігархічномперського анклаву. Це і сприяло передумовам зрадницької політики в Криму, трохи згодом – на Донбасі. І як результат – Україна стікає кров’ю кращих своїх синів.
    Український народ об’єднався, самоорганізувався став на захист країни: боронить свою незалежність, цілісність, суверенітет. Нашу єдність можна посилити авдяки перемогам. Але тільки справжня українізація датна врятувати Україну.
    Свою роль тут має зіграти інтелігенція. До влади на усіх рівнях проникли люди далекі від національно-патріотичних ідей. Їх цікавить лише бізнес. Вони агублять Україну і себе, якщо інтелігенція буде стояти осторонь, образившись на те, що її не покликано до розбудови держави. Михайло Булгаков знайомий не з чуток з побутом та звичаями українців, у повісті «Дні Турбіних» вказав інтелігенції, яка металася в хаосі громадянської війни між Заходом і Сходом, єдино правильний шлях – бути з народом.       Кожен має дати відповідь собі і світові: хто я, де я, з ким я.
    Останнім часом доводиться чути, що причиною наших невдач є принцип: де два українці – там три гетьмани. Деякою мірою не можу з цим не погодитися. Саме тому впевнена, краще, перефразувавши його, нам сповідувати інший принцип: де два або три українці – там і Україна.

Тамара Маркелова,
головний редактор

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code