Яценюк: Основні докази у справах проти Януковича і К° були знищені

Основні докази у справах щодо екс-президента Віктора Януковича та його оточення про скоєння злочинів під час Революції гідності були знищені колишнім керівництвом України.
Про це заявив прем’єр Арсеній Яценюк на спільній прес-конференції з канцлером Германії Ангелою Меркель у Берліні.
“Основні особи, які підозрюються в скоєнні злочину проти людяності, це колишній президент країни, екс-голови СБУ та МВС отримали політичний притулок та громадянство Російської Федерації”, – зазначив він.
“Ключові особи, які переслідуються українським законодавством, отримали притулок в Росії, і ми не можемо їх допитати”, – додав глава уряду.
За його словами, ГПУ надіслала запит до Росії щодо екстрадиції екс-чиновників.
“Нам потрібно для повного і всеохоплюючого розслідування допитати громадян РФ, а саме екс-президента України і все його оточення, яке зараз знаходиться під російським протекторатом”, – заявив Яценюк.
“З тієї інформації, яка є в мене, основні докази у цих справах були знищені колишнім режимом, і для встановлення істини у цих справах треба дуже активно попрацювати, і основне – допитати організаторів цих злочинів, які зараз є в Росії”, – додав прем’єр-міністр.

Українська правда

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code