Про шпигунські викрутаси росіян Олександра Петрова і Руслана Боширова

Агентство державних послуг Молдавії, яке займається оформленням документів для громадян, озвучило результати внутрішнього розслідування щодо паспортів росіян Олександра Петрова і Руслана Боширова, яких Великобританія звинувачує в отруєнні колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля, а Чехія – в підриві складу з боєприпасами.
Молдовська влада не видавала Петрову паспорт на ім’я Миколи Попи, про що раніше з’явилася інформація в ЗМІ.

«Громадянин з ідентифікаційними даними Миколи Попи, що народився 18 липня 1979 року, не зареєстрований в Державному реєстрі населення Республіки Молдова. Паспорт з номером A3194368 виданий на ім’я іншої людини, яка народилася в інший день », – заявили в агентстві.
17 квітня поліція Чехії оголосила в розшук Петрова (імовірно, Олександра Мишкова) і Боширова (імовірно, Анатолія Чепігу). Їх запідозрили в роботі на російські спецслужби і причетності до вибуху складу з боєприпасами під Врбетице в 2014 році. Тоді загинули двоє людей. Чеська влада стверджує, що Петров і Боширов відвідали склад за день до підриву і заклали вибухівку. Про це “Оксамит” повідомляв у статті “Росія висилає з країни чеських дипломатів”.
При цьому, за даними поліції, росіяни використовували в Чехії паспорти громадянина Молдови Миколи Попи і громадянина Таджикистану Руслана Табарова.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code