Австрійські вчені розкрили терміни збереження імунітету до коронавірусу

Фото: Reuters

Австрійські вчені з Медичного університету в Інсбруку розкрили терміни збереження імунітету до коронавірусу. Про це пише Euronews.

Вчені провели масштабне дослідження на гірськолижному курорті Ішгль, який став одним з епіцентрів зараження інфекцією в Європі в 2020 році. У результаті з’ясувалося, що у 90 відсотків учасників першого і  другого дослідженнях антитіла зберігаються. 70 відсотків респондентів, яких вчені обстежили на клітинний імунітет, все ще мають клітинну активність.

Фахівці розраховують, що до формування колективного імунітету “не так далеко, як твердять скептики». Однак директор Інституту вірусології (Медуніверситет Інсбрука) Доротея фон Лаєр підкреслила, що для цього потрібно дотримуватися епідеміологічних заходів. «При соціальному дистанціюванні, при деяких запобіжних заходах, які не шкодять людині, і при вакцинації 40 – 50 відсотків населення повернутися до  деякою мірою нормального повсякденного життя реально. Якщо випадок Ішгля можна екстраполювати, застосовувати в більш широкому масштабі», – розповіла вона.

Імунологи зокрема розповідають про стійких до Коронавірусу людей. Якщо раніше перенесений будь-який інший вірус був хоч частково схожий за антигенами на коронавірус, то організм  людини, яка ним перехворіла, розпізнає його як знайомий і розпочне активніше боротися з ним.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code