9 вересня – Міжнародний день краси!

Людство завжди тягнулося до краси та естетики. «Краса врятує світ!»: казав класик.  Тому  починаючи з 1995 року за ініціативою Міжнародного комітету естетики й косметології СІДЕСКО  9 вересня у світі відзначається Міжнародний день краси. Цього дня світ шанує все, що приносить естетичне і моральне задоволення. Саме 9 вересня у багатьох містах і країнах прийнято  проводити конкурси краси.

Дещо про перші конкурси краси. Перший міжнародний конкурс краси відбувся ще у далекому 1888 році в Бельгії. До речі, він проходив саме у вересні, можливо тому і дата святкування така. А перший міжнародний конкурс «Міс Світу» відбувся у 1951 році в Лондоні. Звичайно, в цей день журі обирають переможницю не тільки завдяки її красі, а й інтелекту.

У Міжнародний день краси проходить значна кількість конкурсів з подібною назвою. Але так само, в цей день люди часто влаштовують різні заходи, навіть протестні акції, наприклад  проти загальноприйнятим параметрам краси (90-60-90). У подібних акціях вітаються люди з неординарною зовнішністю. Адже кожен по-своєму гарний.

До речі, саме в цей день своє професійне свято відзначають і пластичні хірурги, косметологи, виробники косметики, і працівники модельного бізнесу.  Але не варто уніфікувати красу, робити її штучною.

Все ж,  найціннішою є природна краса. Красою може бути не лише молодість, а й розумна та зріла старість, навіть зів’яла квітка, яка наступного року розцвіте знову. Сила і мудрість краси у тому, що вона здатна надихнути  митців на нові сюжети й полотна, відкриття і перемоги, несе позитив та гармонію у життя людини. Нехай внутрішня краса живе в гармонії із зовнішньою! Будьте взаємно красивими щодня!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code