Поради лікаря з Китаю зайвими не будуть

Нині інформація настільки швидко поширюється через соціальні мережі та інші джерела, що треба розуміти: все, що швидко поширюється, як вірус, також може бути заразне.  Основний мінус цього полягає у тому, що не завжди поширена інформація є достовірною. Редакція “Оксамиту” вважає, що  поради  китайських лікарів  щодо коронавірусу, які  публікує тexty.org.ua  зайвими аж ніяк не будуть.
Якщо у вас застуда: нежить, мокрий кашель, то ви не заражені коронавірусною пневмонією. Коронавірусна пневмонія – це сухий кашель без нежитю.  У  китайському Уханю її вважають  не  термостійкою, а такою, що   вбивається при температурі 26° – 27°.
Тому пийте часто гарячу воду, і побільше. Гарячі напої ефективні проти всіх вірусів.
У жодному разі не пийте холодну воду.

1. Коронавірус за розміром дуже великий (діаметр ячейки 400 – 500 нм), тому будь-яка респіраторна маска в силі відфільтрувати вірус.
Все таки, коли заражений чхає, кашляє перед вами, вірус має силу польоту на 3 метри (10 фунтів), перш, як впаде на землю, але у повітрі літати не зможе. І на землі він помирає.
2. Коли вірус впаде на поверхню металу, він проживе не менше 12 годин. Тому пам’ятайте,  якщо ви доторкнулися до металевої поверхні, то ретельно вимийте  руки з милом.
Якщо ви не маєте можливості мити руки, носіть із собою мокрі серветки, щоб відразу витирати руки, використані серветки складайте в целофан, щоб не попав вірус до ваших речей в сумочці. .
3. Коронавірус на одягу може бути активним від 6 до 12 годин.
Звичайний пральний порошок убиває вірус. Зимовий одяг, який не має можливості прати часто, досить виставити на сонце, щоб вбити вірус.

Інформація про симптоми коронавірусу:
1. Спочатку він потрапляє в горло, буде відчуття ангіни і сухості, що триватиме 3 – 4 дні.
2. Потім вірус з’єднується із носовою слиззю і скапує в трахеї, і тоді попадає в легені.
Цей процес займе від 5 до 6 днів.
3. При пневмонії підвищиться температура, і буде важко дихати.
Заклвденість носа не буде звичайною. Ви будете відчувати, ніби тонете в водоймі.
При всіх цих симптомах не виходьте з хати, а викликайте швидку допомогу. Хай лікарі їдуть до вас.
4. Великий ризик зараження в людних місцях і торкання між людьми. Тому постійно треба мити руки з милом, чи поки прийдете до хати використовуйте мокрі салфетки.
Вірус на ваших руках може жити 5 – 10 хвилин. Але за цих 5 – 10 хвилин ви робите багато звичних рухів (наприклад – потерти вухо, ніс,  очі, поправити волосся). То ж остерігайтеся робити ці рухи до тих пір, поки не помиєте руки.
5. В додаток до частого миття рук обов’язково полощіть горло бетадином, або розчином бікарбонату (питтєва сода) з 3 – 4 краплями йоду,  щоб видалити, або зменшити кількість мікробів, поки вони ще не потрапили в трахею та легені).

Бережіть себе і своїх близьких!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code