Ірина Ковальова: «Будьте щасливими там, де ви є»

ковальоваВишиванка – це частина народної душі. Здавна наші предки оздоблювали одяг вишивкою. Химерні візерунки мали захищати власника від злих сил, нести здоров’я та успіх. Зазвичай вишивкою оздоблювали комірці, манжети, поділ, оскількице вразливі місця, через які могла потрапити до тіла негативна енергія. В наш час сакральний зміст візерунків втратив своє значення, хоча раніше вони вважалися могутніми оберегами від хвороб, нещасть та злого ока. Візерунки відрізнялися між собою залежновід призначення одягу – чоловіку чи жінці, молодій дівчині чи заміжній молодиці. Але традиція прикрашати одяг вишивками живе і понині…

ковальова    Вишиванка – це частина народної душі. Здавна наші предки оздоблювали одяг вишивкою. Химерні візерунки мали захищати власника від злих сил, нести здоров’я та успіх. Зазвичай вишивкою оздоблювали комірці, манжети, поділ, оскількице вразливі місця, через які могла потрапити до тіла негативна енергія. В наш час сакральний зміст візерунків втратив своє значення, хоча раніше вони вважалися могутніми оберегами від хвороб, нещасть та злого ока. Візерунки відрізнялися між собою залежновід призначення одягу – чоловіку чи жінці, молодій дівчині чи заміжній молодиці. Але традиція прикрашати одяг вишивками живе і понині.
    Оригінальний вишитий орнамент здатен перетворити звичайну блузу чи сорочку на святковий вишуканий одяг. Втім, сучасні українці вдягають вишиванку не тільки на свята – вона стала незамінною у повсякденні. Більше того, візерунками з національним орнаментом прикрашають офіси, будинки, вулиці, автомобілі. Можна сміливо говорити про те, що настала епоха національного традиційного вбрання, яку ми вибороли у боротьбі на Майдані. Хвиля патріотизму винесла національний одяг на передову боротьби за ідентичність українців. Подорожуючи «закордонами», ми зустрічаємо своїх земляків, радіємо зустрічі, впізнаємо одне одного по вишиванках, синьо-жовтих прапорах, традиційних дівочих віночках, піснях та привітаннях.
   Цілком природно, що в редакції «Оксамиту» обрали для знайомства своїх читачів одне з українських підприємств, яке спеціалізується з виготовлення одягу та галантерейних виробів в етнічному стилі.
Наша співрозмовниця – генеральний директор торговельної марки «Синій льон», дизайнер, творчий та ідейний натхненник колективу майстринь Ірина Ковальова.
    «Для мене моя робота і захоплення давно переплелися воєдино. З чого все почалося? Сукні… Я завжди любила їх! З вузькою талією і пишною спідницею. З мереживами і рукавом «ліхтарик». Це так жіночно і привабливо. З різними декольте, вирізами, мереживними вставками. Але завжди було бажання прикрасити таку сукню вишивкою. Як тільки модель доповнювалася вишивкою – вона заворожувала, магнетизувала погляд.
    А ще я помітила, що настрій жінки багато в чому залежить від того, в чому вона одягнена, чи подобається вона собі в дзеркалі? Нині я радію разом із моїми покупцями, коли вони цінують нашу роботу, висловлюють щире захоплення, дякують, дивлячись на своє відображення. Це мене надихає на створення наступних колекцій. Я їх вимріюю. Втілюю в них близькі моєму серцю квіткові мотиви: маки, волошки, соняшники; те, як легкий вітерець, зірвав з полів і переніс їх на сукні й палантини. Відчуваю подих весни та енергію теплого літа і музику – прекрасну музику любові».
І не могло бути інакше: 2005 року в місті Дніпропетровськ молода і талановита, амбітна та цілеспрямована Ірина Ковальова заснувала торговельну марку «Синій льон». Відтоді «Синій льон» позиціонує себе на ринку України як виробник якісної та стильної продукції з натуральних матеріалів (здебільшого лляне полотно) з елементами етнічної спадщини.
   На той час Ірина Ковальова як дизайнер і керівник вже була добре обізнана з перевагами натуральних тканин і запитів покупців виробами з натуральної сировини. «Гігроскопічні властивості лляної тканини відомі з давніх-давен. Цей екологічно чистий матеріал добре «дихає», зігріває, вбирає вологу і швидко сохне. Одяг з льону не електризується і здатен приймати форму тіла. В ньому комфортно і затишно. Окрім того, на енергетичному рівні, полотно, вирощене і виткане на рідній землі, здатне захищати і берегти людину», – так захоплено і водночас професійно розповідає пані Ірина про те, чим покликана займатися з великою любов’ю значну частину свого свідомого життя.
   «Торговельна марка «Синій льон» – це передусім багато років праці. Колекції одягу, які ми шиємо, несуть позитив і красу. Багато нагород, які вручаються щороку, є підтвердженням того, що шлях, яким ми йдемо вже багато років, правильний. На сьогодні, як ніколи, дуже важливо робити щось хороше і дарувати позитив іншим людям своєю працею, словами і думками. За ці роки велика кількість суконь розлетілася по всій Україні і не тільки. Їх носять роками. Вони – поза часом», – продовжує розповідати Ірина Ковальова.
   Асортимент ТМ «Синій льон» досить широкий: одяг і аксесуари, скатертини та серветки, постільні комплекти, піжами і халати, штори, лляні чоловічі сорочки, хрестильні набори, весільні рушники, сувенірна і святкова продукція, декоративні вироби, дизайнерські сукні з вишивкою та багато іншого. Є прийом індивідуальних замовлень та можливість під керівництвом досвідченого дизайнера втілити в життя свої найбажаніші ідеї та побажання.ковальова11
Сукні «Синього льону», розроблені у творчій лабораторії фабрики, вдало сидять по фігурі, а дизайн дивує цікавими рішеннями. Складно зупинити свій вибір серед розмаїття асортименту всіх кольорів веселки. Хочеться безкінечно приміряти сукні в очікуванні дива, почуваючись то квіткою в полі, то пташкою в синьому небі. Адже красивий одяг – красномовний. Головне – вміти відчути його мову.
У 2008 році Ірина Ковальова та ТМ «Синій льон» посіла перше місце на показі мод «Дні високої моди в Ялті». У 2009 році Гран-прі їй вручав відомий російський модельєр В’ячеслав Зайцев за перше місце на показі «Фестиваль української моди в Москві» в Будинку мод Слави Зайцева. Ірина Ковальова пригадує: «Приємно було отримати визнання такого великого майстра, як В’ячеслав Зайцев. Важливо було почути його думку: «Ти – на правильному шляху. Ший сукні, не зупиняйся. Як би не було важко».
У 2010 році ТМ «Синій Льон» потрапила в список «100 кращих товарів та послуг України» за чоловічі вишиванки. Підприємство бере участь у багатьох благодійних, духовних заходах, етнічних фестивалях, конкурсах краси, професійних показах і виставках.
І насамкінець побажання читачам журналу «Оксамит» від Ірини Ковальової і ТМ «Синій льон»: «Будьте щасливими там, де ви є. Даруйте тепло своєї душі, й воно до вас повернеться.
Надавайте перевагу натуральному одягу, і він вас захистить. Робіть щось хороше і правильне. Зараз це так важливо!».

Тамара Маркелова

ковальова1 ковальова3 ковальова2

кост1

кост2

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code