Найбагатшими депутатами Київради виявилися “ударівці”

Понад 20 депутатів столиці взагалі не подали свої декларації в передбачений законом термін – до 1 квітня. Найбагатшими ж виявилися ударівці.
Про це повідомляє громадський рух ЧЕСНО. За рішенням Київради, її депутати подають декларації до міської ради, а не за місцем роботи.
Найбагатшим з тих депутатів, чиї декларації є публічними, виявився ударівець Максим Микитась – забудовник, працює президентом Української державної будівельної корпорації “Укрбуд”. За минулий рік він задекларував 48,58 млн гривень доходів.
Діяльність забудовника-мільйонера в столиці досліджували журналісти програми “Схеми”.
“Схеми” виявили, що забудова житлового комплексу на вулиці Микільсько-Слобідській ведеться з порушенням норм забудови прибережної смуги Дніпра. Мешканці Микільської Слобідки через це будівництво комплексу хмарочосів переконані, що будуть відрізані від Дніпра і позбавлені пляжу назавжди.
У Київраді Микитась став заступником голови комісії з питань містобудування та архітектури.
Друге місце з-поміж найбагатших депутатів, чиї декларації є у відкритому доступі, посів секретар Київради УДАР-івець Олексій Рєзніков, який ще у березні надав Громадському руху ЧЕСНО свою декларацію про доходи. Його доходи за 2014 рік склали 15,7 млн грн..
Третій – “радикал” Марк Греcь – директор студії документальних фільмів Національної телекомпанії України. Гресь став заступником голови у комісії з питань торгівлі та підприємництва, хоча, з огляду на свою діяльність, міг би піти до комісії з питань культури. Він отримав за рік майже 13 млн гивень.

Троє ударівців увійшли до ТОП-5 найзаможніших. Інфографіка ЧЕСНО. Для збільшення натисніть на зображення
Замикають ТОП-5 мільйонерів Київради власник “Фуршетів” УДАР-івець-мажоритарник від Дарниці Ігор Баленко та позафракційний мажоритарник від Оболоні Вадим Столар. Обоє, згідно з результатами моніторингу Громадського руху ЧЕСНО, потрапили до списку прогульників Київради.

Як виявилось, кожен із топ-5 минулого року отримав більший дохід за міського голову Віталія Кличка, який задекларував 1,166 мільйона гривень доходів у 2014 році.
Окрім “грошових мішків”, у Київраді є й “церковні миші”. Деякі депутати Київради за 2014 рік не заробили, як виявилось, ані копійки. А дехто за місяць заробляє не більше 2 тисяч.
Суцільні нулі в доходах УДАР-івки Катерини Кириченко. Вона – фізична особа-підприємець.
Гендиректор ТОВ “Верона-Укр” Сергій Костюк, мажоритарник з Дарниці, попри керівну посаду теж має нульовий дохід.
Ці двоє депутатів у Київраді входять до нечисельої екологічної комісії.

У деяких депутатів офіціційно немає ні копійки. Інфографіка ЧЕСНО
Нульові доходи і в Романа Головні – представника “Громадянської позиції” у Київраді.
Нагадаємо, що депутати працюють у Київраді на громадських засадах, але щороку для виконання доручень виборців із бюджету Києва на їх вимогу їм можуть виділити по 200 тисяч гривень кожному.

Українська правда

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code