Фірташ каже, що зустрічався з Порошенком і Кличком для боротьби з Тимошенко

Олігарх Дмитро Фірташ підтвердив факт зустрічі з Петром Порошенком і Віталієм Кличком у Відні навесні 2014 року і заявив, що ініціював її для протистояння Юлії Тимошенко.
Про це він заявив на судовому засіданні у Відні, на якому розглядається запит на його екстрадицію в США за звинуваченням у корупції, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.
“Головне, що ми отримали (від зустрічі – ред.) те, що хотіли: Порошенко – президент, Кличко став мером”, – сказав Фірташ.
Він не захотів розповідати про інші деталі зустрічі, заявивши, що вони є конфіденційними.
Олігарх додав, що давно є противником Тимошенко, вважаючи, що їй потрібна тільки влада, а це шкодить країні.
Як відомо, раніше Петро Порошенко підтвердив, що разом з Віталієм Кличком зустрічався з Фірташем у Відні в день народження брата нинішнього мера Києва – Володимира Кличка 25 березня 2014 року. Він запевнив, що це була лише друга зустріч з Фірташем у його житті – перша була в 2006 році.
У той же час, за даними джерел УП, була ще як мінімум одна зустріч олігарха з кандидатами – в лютому 2014 року. Повідомляється, що на них також був присутній Сергій Льовочкін і “ударівець” Віталій Ковальчук.
29 березня Кличко зняв свою кандидатуру з президентських виборів на користь Порошенка.
У свою чергу сам Кличко днями в інтерв’ю американському виданню Foreign Policy назвав розмови про зв’язки з Фірташем брехнею і запевнив, що їздив до Відня лише на день народження брата.
Як відомо, лінію захисту на цьому суді Фірташ і його адвокати будують на нібито політичних мотивах його переслідування з боку США. Олігарх наполягає, що ще з 2012 року підтримував Кличка, а також що нібито зробив багато для відсторонення Януковича від влади. За його словами, підтримка Кличка нібито не сподобалося американцям і вони почали його політичне переслідування.
У свою чергу США звинувачує Фірташа у підкупі індійських чиновників з метою отримання дозволу на видобуток титану в цій країні.

Українська правда

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code