Духовна їжа не призводить до ожиріння

 

20 жовтня у світі відзначають Міжнародний день кухаря.

Їжа належить до тих життєвих потреб, які не просто  вгамовують голод, забезпечують організм людини енергією та поживними речовинами. Це також і момент фізичної насолоди, відпочинку та радість спілкування!
Давній друг “Оксамиту”, колега по перу  Олексій Арошенко з Дніпра  привітав редакцію добіркою цікавих фактів   про кухарів та кухарську справу під влучною назвою “Духовна їжа не призводить до ожиріння”. Крім того, пан Олексій ще й нідіслав змістовні фото.  


* У Стародавньому Римі існувала муза  Кулінарія – покровителька кухарської справи.
* У Німеччині з 1291 року шеф-кухар був одним з чотирьох найважливіших фігур при дворі.
* У XVIII столітті англійський король Георг II наказав кухарям і кулінарам завжди носити на голові високий білий ковпак, який і по сьогоднішній день є візитною карткою цієї професії.
* За французьким традиціям, на ковпаку кухаря обов’язково повинно бути сто складок, по числу способів приготування яєць. При цьому не уточнюється, чи зобов’язаний кулінар знати всі ці способи.
* Щастя – це хороший рахунок в банку, хороший кухар і хороше травлення.
Жан-Жак Руссо (1712 – 1778)
* Приготування їжі – це мова, за допомогою якого кухар може продемонструвати власне світовідчуття. (Ферран Адрія, сучасний іспанський шеф-кухар)
* У деяких регіонах Японії улюбленою закускою вважаються кленові листки у фритюрі. Перед приготуванням їх “маринують” у бочках з сіллю близько року!
* Кращі кухарі – чоловіки, а кращі куховарки – жінки …
Вітаємо наших читачів з Міжнародним днем кухаря!

Бажаємо, щоб на кожному столі у кожній родині був хліб і до хліба було!

Краса як приправа до страв

Хіт кулінарного сезону – варення з ялинових шишок

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code